Project in gebiedsplan 2019

Een verbonden buurt: 'lopend vuurtje' in de Dapperbuurt

Geplaatst op 2 november 2018, 14:02 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

100 mensen, 100 dagen, 100 ontmoetingen. Amsterdam Oost telt 130.000 mensen, meer dan 100 nationaliteiten en 60.000 huishoudens! Het project Lopend Vuurtje nodigt 100 buurtbewoners uit om met elkaar te eten. Dit gebeurt voornamelijk in de vorm van diners voor twee groepen waartussen potentiële of actuele spanningen bestaan. Bijvoorbeeld een diner waarbij jongeren en politie met elkaar aan tafel gaan, of een diner voor kerk- en moskeegangers. Groepsdiners zijn laagdrempelig, kunnen een breder gesprek op gang brengen en leiden vaak tot verdere ontmoetingen en samenwerkingen.

Er worden ook individuele etentjes georganiseerd, waarbij twee of meer mensen met een verschillende achtergrond aan elkaar worden gekoppeld.

Gewenst resultaat 
Meerdere ontmoetingen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Er is meer saamhorigheid in de buurten (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Stephany van Veen

Project volgens planning

In mei was er een grote netwerkbijeenkomst met vrouwen van verschillende (culturele) achtergrond. Dit najaar volgen nog zes etentjes in de wijk met diverse groepen.
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project volgens planning

Alle etentjes zijn geweest op 1 na, die moet nog komen. De volgende etentjes zijn geweest: ✓HVO Querido Donselearstraat vs bewoners ✓ De gooier (bewoners) vs jongeren uit de buurt ✓De gooier vs De gooier
0
Open de update in eigen pagina