Project in gebiedsplan 2020

Lotingstafels

Geplaatst op 22 oktober 2019, 14:02 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Oud-oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2020 - Oud-oost

In het discours over onze huidige electorale representatieve democratie wordt vaak gezegd dat een grote groep mensen zich niet vertegenwoordigd en gehoord voelt. Deze mensen worden wel de zwijgende meerderheid, passieve burgers of unusual suspects genoemd. Ook bij hen lijkt de wens steeds groter te worden om meer directe invloed te hebben op de totstandkoming en uitvoering van beleid.

Loting blijkt een effectieve manier te zijn om mensen te bereiken die nog niet lokaal actief zijn, al vereist een lotingstraject grote zorgvuldigheid. Hoe verleid je een groep willekeurige mensen om zich in lokaal beleid te verdiepen en ermee aan de slag te gaan?

In de Oosterparkbuurt gaan we met 'lotingstafels' het gesprek aan over overlast en veiligheid in de buurt. Wat ervaren mensen? Waar denken ze dat onderdelen van de oplossing zitten? En zijn bewoners bereid om een actieve rol te gaan spelen?

Gewenst resultaat 
- Bewoners die nog niet in beeld zijn, raken actief betrokken.
- Een beter beeld van de problematiek in een buurt.
Idee
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Stoeken

Project volgens planning

Vanaf april zullen de eerste Lotingtafels plaatsvinden. We sluiten aan bij de locaties die in het opgaveteam Overlast&Veiligheid zijn benoemd
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Stoeken

Project achter op planning

Vanwege corona hebben de lotingtafels niet in een fysieke vorm kunnen plaatsvinden.

Samen met het team can CTO zijn we aan het bekijken welke vormen er zijn om een interactieve-online variant te bedenken. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona zal er wellicht ook een combinatie kunnen komen...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina