Project in gebiedsplan 2020

Dagbesteding nieuwe stijl

Geplaatst op 22 oktober 2019, 14:32 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Oud-oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2020 - Oud-oost

Sinds 2016 bestaat er een werkgroep die zich bezighoudt met de integrale aanpak van alocholisten en drugsverslaafden in en rondom het Oosterpark. Deze werkgroep bestaat uit politie, GGD, Jellinek Outreachend Team (JOT), WPI, Meldpunt Zorg- en Woonoverlast en het stadsdeel. De groep komt wekelijks bijeen om te bespreken hoe overlast verminderd kan worden. Ook zoeken we mogelijkheden om de doelgroep betere perspectieven te bieden op het vlak van wonen, gezondheid en inkomen.  

In samenwerking met Stichting Regenboog zijn we aan het onderzoeken of we een nieuw project kunnen opstarten waarin we de doelgroep zowel dagbesteding als een zorgtraject kunnen aanbieden. Deze combinatie zorgt er hopelijk voor dat er minder alcohol gebruikt wordt. Hoe het project er precies uit gaat zien, zullen we de komende maanden onderzoeken. Er wordt in ieder geval gebruikgemaakt van de expertise van de verschillende organisaties en van wetenschappelijk literatuur.

Gewenst resultaat 
Verbeterde leefsituatie voor alcoholisten.
Idee
Deel dit:
1 projectupdate

Joost van der Klein

Project achter op planning

We lopen achter, is een direct gevolg van de Corona crisis waardoor en een disbalans is ontstaan tussen de beschikbare en benodigde middelen.

Er is nu een begroting voor het project en die komt uit op ruim het dubbele van de 20.000. 

Hierover volgt een inhoudelijk overleg.

 

0
Open de update in eigen pagina