Project in gebiedsplan 2020

Vreedzaam in Transvaal- en Dapperbuurt

Geplaatst op 6 november 2019, 14:12 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Oud-oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2020 - Oud-oost

Door actieve buurtbewoners, ouders onder de moskeebezoekers en ouders die met hun kinderen frequent het Joubertplein bezoeken te trainen en begeleiden volgens de Vreedzaam-methodiek, ontstaat er een veilig speelklimaat op het plein. Gebruikers van het plein leren respectvol met elkaar om te gaan en elkaar in hun waarde te laten, terwijl zij vanuit verschillende interesses van deze openbare ruimte gebruikmaken.

Dynamo jongerenwerk, Sportstimulering, bewoners, moskeebezoekers en openbare basisschool De Kaap hanteren de principes van Vreedzaam bij het oplossen van conflicten en het onderling afstemmen van het gebruik van de openbare ruimte.

De samenwerking tussen bovengenoemde partijen wordt gestimuleerd door de ‘aanjager’ die in 2020 voor de Transvaalbuurt wordt aangesteld. Deze aanjager zal ook instappen en ondersteuning bieden op momenten dat het noodzakelijk is om kennis van de methodiek op te frissen.

Idee
Deel dit:
1 projectupdate

Aika van der Kleij

Project achter op planning

Vreedzaam in de Dapperbuurt hebben we niet verder verkend. Er zijn enorm veel initiatieven in de Dapperbuurt gaande. Dit past niet genoeg.

In de Transvaalbuurt zijn enkele stappen gezet. Minder hard dan gewenst omdat er parallel twee andere initiatieven liepen vanuit de gemeente. Het oude huisje vi...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina