Project in gebiedsplan 2021

Aanjagen kansen op werk en stageplaatsen voor IJburgse jongeren.

Geplaatst op 14 januari 2021, 17:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2021 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2021 - IJburg en Zeeburgereiland

Actief aanjagen van de samenwerking van de netwerkpartners om zo kwetsbare jeugdigen en jongeren te kunnen ondersteunen in het vinden van werk en stages. Continu in verbinding met de mogelijkheden bij WPI, jongerenpunt en aansluitend op inzet door de sociale basis om kansengelijkheid te bevorderen.

Toelichting
  • Actief netwerk. Een netwerk opbouwen van lokale ondernemers, jongerenwerkers en andere sleutelfiguren die zich actief willen gaan inzetten voor het vergroten van aanbod in stages en werkgelegenheid onder jongeren en jongvolwassenen.
  • Jongerenparticipatie. Jongeren de kans geven om zelf mee te praten en denken over oplossingen. Er worden gesprekken gevoerd met diverse jongeren om te achterhalen waar de behoeftes liggen. 
  • Cijfers in beeld. Er moet meer zicht komen op de problematiek die er speelt rondom het thema jeugdwerkloosheid op IJburg. 

 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar
Gewenst resultaat 
Jongeren en jongvolwassenen op IJburg en Zeeburgereiland worden door lokale organisaties actief geholpen bij het vinden van stages, bijbanen en werkervaringsplekken. In 2021 zetten we hier stappen in door jongeren zelf te betrekken en de samenwerking op te zoeken met lokale ondernemers.
Idee
Deel dit: