Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018   

Fietsvrije parken

A
Geplaatst op 14 september 17, 15:29 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

Dit project is voorgesteld voor Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost, maar is niet opgenomen

ARGUMENTATIE: Veel parken in Amsterdam zijn juist aantrekkelijke en veilige fietsverbindingen voor fietsers . Dat een fietser daarbij absoluut rekening moet houden met andere gebruikers in deze gedeelde ruimte is jammer genoeg niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarnaast vraagt een fietsverbod naast aanpassingen aan de inrichting van entrees ook handhavingscapaciteit. Wat gaan we wel doen met deze vraag? In het meerjarenprogramma fiets is een hoofdstuk rondom gedrag op de fiets opgenomen. Deze vraag wordt onder de aandacht gebracht van de collega's die daarmee aan de slag gaan.

Ik zou het fijn vinden dat alle parken fietsvrij worden, omdat een park ontspanning is voor wandelaars, spelende kinderen, ouderen, moeders/vaders/Opa's/Oma's met kleine kinderen, sportende mensen, hondenbezitters, natuurgenieters. Om alle parken heen zijn fietspaden

Gewenst resultaat Klein beetje rust, vrijheid en veilgheid in een grote stad
Bijdrage aan de prioriteiten:

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

8 reacties

w Heideman

Nee: Liever de toegang tot het park voor fietsers verbeteren
5-okt.-2017 20:42

Kristine Kolthof

Ja
19-okt.-2017 16:39

Erwin Baltus

Beste Sonja, dank voor het plaatsen van dit initiatief. We gaan het echter niet opnemen in het gebiedsplan voor 2018. De reden daarvoor is dat vele parken in Amsterdam juist aantrekkelijke en veilige fietsverbindingen voor fietsers zijn. Dat een fietser daarbij absoluut rekening moet houden met ande Lees meer
24-okt.-2017 07:27

Erwin Baltus

Beste Sonja, ik vergeet helemaal mijn rol in Oost even aan te geven. Excuus. Met vriendelijke groet, Erwin Baltus. Programmamanager Realisatie, Stadsdeel Oost.
24-okt.-2017 07:31

Sonja Goemans

Ik vind dit als Amsterdamse in hart en nieren, zo jammer en wens je veel succes bij het opnemen van de wel ingezonden projecten. Ik trek mijn eigen plan hiertegen, als mijn kleinzoon niet veilig in een stad kan opgroeien, met een klein beetje bewegingsvrijheid in een stad!
2-dec.-2017 00:25
Wil je reageren? Meld je dan aan.