Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Fietsvrije parken

Geplaatst op 14 september 2017, 15:29 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Veel parken in Amsterdam zijn juist aantrekkelijke en veilige fietsverbindingen voor fietsers . Dat een fietser daarbij absoluut rekening moet houden met andere gebruikers in deze gedeelde ruimte is jammer genoeg niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarnaast vraagt een fietsverbod naast aanpassingen aan de inrichting van entrees ook handhavingscapaciteit. Wat gaan we wel doen met deze vraag? In het meerjarenprogramma fiets is een hoofdstuk rondom gedrag op de fiets opgenomen. Deze vraag wordt onder de aandacht gebracht van de collega's die daarmee aan de slag gaan.

Ik zou het fijn vinden dat alle parken fietsvrij worden, omdat een park ontspanning is voor wandelaars, spelende kinderen, ouderen, moeders/vaders/Opa's/Oma's met kleine kinderen, sportende mensen, hondenbezitters, natuurgenieters. Om alle parken heen zijn fietspaden

Gewenst resultaat 
Klein beetje rust, vrijheid en veilgheid in een grote stad
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 8 reacties

w Heideman

do 5 oktober 2017 20:42
Nee: Liever de toegang tot het park voor fietsers verbeteren

Kristine Kolthof

do 19 oktober 2017 16:39
Ja

Erwin Baltus

di 24 oktober 2017 07:27
Beste Sonja, dank voor het plaatsen van dit initiatief. We gaan het echter niet opnemen in het gebiedsplan voor 2018. De reden daarvoor is dat vele parken in Amsterdam juist aantrekkelijke en veilige fietsverbindingen voor fietsers zijn. Dat een fietser daarbij absoluut rekening moet houden met ander... lees meer

Erwin Baltus

di 24 oktober 2017 07:31
Beste Sonja, ik vergeet helemaal mijn rol in Oost even aan te geven. Excuus. Met vriendelijke groet, Erwin Baltus. Programmamanager Realisatie, Stadsdeel Oost.

Sonja Goemans

za 2 december 2017 00:25
Ik vind dit als Amsterdamse in hart en nieren, zo jammer en wens je veel succes bij het opnemen van de wel ingezonden projecten. Ik trek mijn eigen plan hiertegen, als mijn kleinzoon niet veilig in een stad kan opgroeien, met een klein beetje bewegingsvrijheid in een stad!