Project in gebiedsplan 2019

Trainingen over CO2-impact en klimaatverandering

Geplaatst op 29 oktober 2018, 14:26 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

ARGUMENTATIE:
Toelichting: Vooruitlopend op het besluit over voortzetting van deze trainingen (vanuit het Carbon Literacy project uit Manchester) wordt in het gebiedsplan 2019 financiering aangevraagd. Het gaat om trainingen die Oost-breed worden gegeven en die door de 5 gebieden in Oost gefinancierd worden (in ieder gebiedsplan is daarom een vijfde van het totaalbudget aangevraagd).

In 2018 is in stadsdeel Oost een experiment gestart met het geven van trainingen aan organisaties, studenten en bewoners over CO2-impact en klimaatverandering. De training (volgens een Engels concept) is erop gericht de kennis over CO2-impact en klimaatverandering te vergroten en biedt handvatten om in de eigen omgeving duurzaamheidsacties te ondernemen. In 2019 worden de trainingen voortgezet en kunnen stakeholders uit de Watergraafsmeer meedoen aan deze trainingen.

Toelichting

Het gaat om trainingen die in heel Oost worden gegeven en die door de vijf gebieden in Oost gefinancierd worden. In ieder gebiedsplan is daarom een budget aangevraagd.

Gewenst resultaat 
Meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en ontplooien initiatieven op dit gebied.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer bewoners en ondernemers nemen duurzaamheidsmaatregelen (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Nicole Smakman

Project volgens planning

De trainingen zijn georganiseerd op 26 juni en 10 juli 2019. Na zomer 2019 wordt nog een aantal bewonerstrainingen georganiseerd.

Houdt deze website in de gaten voor de data: https://www.degezondestad.org/projecten/29/act-on-your-carbon-impact

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jolanda Koffijberg

Project afgerond

Op 26 juni en 10 juli is de training 'Act On Your Carbon Impact' aan bewoners gegeven. Op 28 november is de training gegeven aan ambtenaren, waardoor zij hun kennis hebben vergroot, wat helpt in de gesprekken met initiatiefnemers en op basis waarvan zij zelf ook hun eigen impact kunnen reduceren.
0
Open de update in eigen pagina