Project in gebiedsplan 2019

Energiespreekuur in Oost

Geplaatst op 30 oktober 2018, 12:11 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

ARGUMENTATIE:
Toelichting: Het project Energiespreekuur is ingediend in de gebiedsplannen van alle gebieden in Oost (m.u.v. Oud Oost vanwege het al bestaande Informatiepunt duurzaamheid in Jungle). Aangezien er (in de verschillende gebieden in Oost) vraag is van bewoners naar informatie over duurzaamheid, kan dit project daar wellicht in voorzien. Er moet echter meer duidelijkheid komen over wat het Energiespreekuur gaat doen, hoe dit project zich verhoudt tot de gebieds- en stadsdeeloverstijgende activiteiten. Er is nog onduidelijkheid over het benodigd budget en er is onderzoek nodig of Amsterdam dit soort spreekuren wil financieren.

In de Watergraafsmeer is eens per 5 weken een gratis inloop Energiespreekuur waar bewoners terechtkunnen voor informatie over de verduurzaming van hun huis. Er zijn experts en coaches aanwezig die de bewoners kunnen helpen met vragen over o.a. isolatie, energiebesparing, aardgasvrij wonen, zonnepanelen, warmtenetten, warmtepompen etc. Ook is er informatie te krijgen over de duurzame plannen van de gemeente.
Er is nog veel onbekendheid en onduidelijkheid over duurzaam wonen. Door buurtgericht, onafhankelijk en gratis advies en informatie te geven, kan de overgang naar schone energie in Oost een flinke boost krijgen.
Dit Energiespreekuur rouleert per week langs de 5 wijken van Oost. Iedere wijk organiseert zijn eigen spreekuur, maar het wordt gecoördineerd door de organisatie 02025 – Amsterdam Koploper Schone Energie (www.02025.nl). Er is dus iedere week een Energiespreekuur in Oost, maar telkens in een andere wijk. Natuurlijk zoeken we samenwerking met alle bestaande initiatieven, we willen elkaar versterken.

Gewenst resultaat 
02025 kan met dit Energiespreekuur onze buurtbewoners informeren over de kansen en voordelen van schone energie in hun huis en in hun wijk. Duurzaamheid is niet duur, het is juist andersom: Besparen is verdienen. Samen kunnen we Amsterdam koploper schone energie maken. En Oost loopt voor!
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Samen naar een aardgasvrije Watergraafsmeer (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Anders

Het projectvoorstel voor een energiespreekuur is veranderd in een plan voor het informeren, organiseren en activeren van bewoners op het gebied van schone energie. De initiatiefnemers worden betrokken bij de uitvoering van het Plan van Aanpak 'Watergraafsmeer koploper in duurzaamheid en circularitei... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Sylvia van der Werf

Anders

De energiecommissarissen Watergraafsmeer van de stedelijke stichting 02025 hebben verschillende voorlichtingsactiviteiten o.a. uitgevoerd op De Pure Markt in het Park Frankendael en de Duurzaamheidsmarkt in Jungle.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Eline Hoogendijk

vr 30 november 2018 15:02
Ja