Project in gebiedsplan 2020

Uitwerken marktvisie Dappermarkt

Geplaatst op 21 oktober 2019, 14:44 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Oud-oost

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2020 - Oud-oost

Samen met bewoners, ondernemers en bezoekers maken we een uitwerking van de gemeentelijke Marktvisie voor de Dappermarkt. 

De gemeente wil dat de Amsterdamse markten weer vol worden, en aantrekkelijk voor bezoekers en marktondernemers. De meeste markten halen niet de gewenste bezettingsgraad van 85 procent. Daarom heeft de gemeente oplossingen beschreven in de Marktvisie 2018-2026.

In de gebiedsgerichte uitwerking hiervan wordt de rol van de Dappermarkt bepaald. Daarbij wordt gekeken naar de omvang van de markt, de dagen en tijden waarop de markt gehouden wordt, het globale aanbod en de gewenste functie van de markt voor de buurt en andere doelgroepen. In 2020 wordt de visie uitgewerkt, maar ondertussen kijken we samen met de ondernemers wat we alvast op korte termijn kunnen doen.

Toelichting

De Marktvisie wordt momenteel uitgewerkt tot concrete plannen. Dat gebeurt niet alleen per markt, maar ook per gebied. Want een verandering in de ene markt kan gevolgen hebben voor een andere. Amsterdam wordt in dit verband opgedeeld in vier gebieden:

- West: stadsdeel Nieuw-West, stadsdeel West en het westelijk deel van stadsdeel Centrum
- Noord: stadsdeel Noord
- Zuidoost: stadsdeel Zuidoost
- Oost: stadsdeel Oost, stadsdeel Zuid en het oostelijk deel van stadsdeel Centrum


Ook komt er een afzonderlijke aanpak voor markten waar vooral niet-eetbare producten worden verkocht.

Bewoners van het gebied, klanten van de markten, marktondernemers en andere betrokkenen kunnen hun mening geven bij de uitwerking.

Gewenst resultaat Een plan voor de toekomst van de Dappermarkt.
Deel dit:
1 project-update

Joost van der Klein

1-okt-2020 20:13
Project achter op planning

In 2020 is er een begin gemaakt met de nieuwe marktvisie. Door de risis is de participatie met ondernemers stil komen te liggen.

In het najaar wordt de consultatie over de marktvisie weer opgepakt (online) en een poging gedaan de gesprekken over snelle verbeteringen weer op te pakken.


0

Open de update in eigen pagina