Organisatie

Stichting Sociaal Cement

Non-profit, Netwerkorganisatie, Vereniging / club

Sociaal Cement is een stichting die zo relaxt aanvoelt als een jongerenorganisatie maar werkt als een professionele organisatie. In de prachtige stad Amsterdam waar mensen samenkomen om te werken, te wonen en op te groeien. Een stad gevuld met een rijkdom aan verscheidenheid en waar alle aspecten van diversiteit mooi tot hun recht kunnen komen. Amsterdam trekt mensen uit de hele wereld aan . Daarom wordt er volop gebouwd, rijzen de huizenprijzen de pan uit en zijn we genoodzaakt ons ook met de schaduwkant van het succes van de stad bezig te houden. Structureel bezig zijn met en bouwen aan de Amsterdamse samenleving blijkt de enige manier te zijn om de dynamiek en de sfeer van de stad te behouden en tegelijkertijd bezig te zijn met thema´s die alle Amsterdammers raken.
Sociaal Cement is geboren vanuit een diepgewortelde betrokkenheid bij de jongeren van Amsterdam en de weg die zij afleggen om zelfstandig een plekje in de Amsterdamse samenleving te vinden.


Een samenleving die anno 2019 steeds individualistischer en technischer is geworden en veel vraagt van deze groep op het gebied van school, werk, vrijetijd, huisvesting etc.
Een breed curriculum biedt de jongeren de mogelijkheid om te ontdekken wat ze kunnen. Zo doen ze succeservaringen op, met een positief zelfbeeld en een gevoel van trots als resultaat.

Deel dit:
Contactpersonen van Stichting Sociaal Cement