Update

Update bij Groei van maatschappelijk ondernemersschap in de economische zones Zouthaven, Brazilie en Cruquius.

Geplaatst op 30 januari 2018, 19:23 uur
Project volgens planning

Ook in het afgelopen jaar hebben diverse ondernemers in het Oostelijk Havengebied een maatschappelijke bijdrage geleverd. Zo zet Java Blend zich 4 x per jaar samen met buurtondernemers in om zwerfafval op te halen. Vinden veel ouderen een warme huiskamer bij de buurtsoos; organiseert Java Blend "koffie mornings" waarbij geld voor stichting Opkikker wordt opgehaald om families met een verstandelijk gehandicapt kind de dag van hun leven te bezorgen en verstrekt tijdens de dag/week van de eenzaamheid gratis warme maaltijden om eenzame mensen uit hun isolement te halen.
Op Cruquius eiland zet Drive Yourself / Do it Yourself zich dagelijks/wekelijks in om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven; stelt Drive Yourself, iedere week, een bus met chauffeur beschikbaar om ouderen, de mogelijkheid te geven boodschappen te doen. Hebben deze ondernemers de activiteit "doneer een boom" en een oliebollen weggeef actie voor de buurt, in aanloop naar kerstmis, georganiseerd en blijven deze ondernemers continue scherp op het uitbreiden van hun sociaal maatschappelijke rol.
Voorts hebben diverse ondernemers, waaronder de Jumbo op Braziliƫ, meegewerkt aan het verlenen van stage en/of werkplaatsen voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Deel dit: