Update

Update bij Sporenburg: extra sportactiviteiten tijdens bouwperiode

Geplaatst op 29 oktober 2018, 10:58 uur
Project volgens planning
Elke zondagmiddag van 15:00 uur tot 18:00 uur wordt er sport- en spel gegeven in het Sporenburg. Het Sporenburg activiteit verloopt heel goed en wordt goed bezocht door de kinderen uit de buurt. Zowel jongens en meisjes tussen de leeftijd van 6 t/m 13 jaar zijn wekelijks weer van de partij!
De aantallen liggen gemiddeld tussen 8-15 kinderen dit is ook sterk afhankelijk of er geen verjaardagspartij is want dan zijn er veel kinderen niet. Er komen ook kinderen uit Czaar Peterbuurt omdat daar volgens de ouders niets is voor kinderen en zijn vriendjes van de kinderen van sporenburg.
Tijdens de activiteit komen verschillende spelletjes aan bod, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Denk hierbij aan tikkertje, lijnenspel, zaalvoetbal, pylonen voetbal, basketbal, matsliding, trefbal enzovoort. Alles om het de kinderen zo leuk mogelijk te maken.
De kinderen hebben veel plezier. Als begeleider vind ik het een genot om voor de groep te staan. De kinderen zijn leuk in de omgang. Hierbij zie je het verschil in beleving bij de activiteit waarbij plezier centraal staat. Het is leuk dat sommige ouders/opa ook actief meedoen.
Niet elk kind is actief bij een vereniging, maar je merkt dat ook deze kinderen genieten van het sporten met buurtgenoten. En dat de activiteit ruimte biedt voor de kinderen om samen te spelen, aangezien er vanwege de vele bouwprojecten in de buurt weinig ruimte is om bij elkaar te komen.
Ouders hebben laten weten het fijn te vinden dat zij hun kind achter kunnen laten. En er zijn ook ouders die hebben meegedaan met de activiteiten.
De ouders is aangegeven dat de activiteit op 16 december voor het laatst is, ouders vragen zich af waarom we er voor kiezen om het juist in de wintermaanden te stoppen want dan is het vaak te koud om buiten te spelen.
Deel dit: