Update

Update bij Alliantie Wijkzorg Oost

Geplaatst op 8 januari 2019, 11:52 uur
Project afgerond

De pilot van de Alliantie Wijkzorg Oost is november 2018 afgerond. De volgende stappen zijn uitgevoerd:
1. Allereerst is het exacte gebied (straten en grenzen) voor de pilot vastgesteld door de werkgroep toegang en triage van de Wijkzorg Alliantie Oost 
2. Er is in kaart gebracht op welke plekken binnen dat gebied, veel bewoners met mogelijke vragen op het gebied van Wijkzorg komen. Dit heeft geresulteerd in een shortlist met 16 vindplaatsen plus de winkeliers-vereniging (waartoe een tiental winkels behoren). De ‘shortlist’ is onderverdeeld in de categorieën: MKB/winkeliers, horeca, kerken, sportverenigingen en een restgroep waartoe o.a. de ouderen advies raad en de kinderboerderij behoren.
3. De sleutelfiguren bij de vindplaatsen zijn door de werkgroep leden benaderd met een vastgestelde kernboodschap. Ze zijn met hen in gesprek gegaan, waarbij in ieder geval een aantal vaste onderwerpen aan bod kwam.
4. Vooraf is een Q & A gemaakt met de mogelijke vragen die sleutelfiguren zouden kunnen hebben en de antwoorden hierop, zodat de werkgroep leden zo veel mogelijk voorbereid op pad konden en de gesprekken zo uniform mogelijk zouden verlopen.
5. Om de vindplaatsen zo veel mogelijk te kunnen ondersteunen bij het in contact brengen van bewoners met een hulpvraag is besloten om een centraal meldpunt te beleggen. Eén telefoonnummer dat op werkdagen rechtstreeks bereikbaar is en óf als wegwijzer kan fungeren waarna bewoners zelf contact kunnen zoeken, óf als ‘makelaar fungeren en de aangewezen Wijkzorg organisatie in contact brengt met de bewoner. Dynamo pakt deze taak op.
6. Op basis van de gesprekken met de vindplaatsen bleek dat de winkeliers, de horeca en het zwembad de échte vindplaatsen zijn die geen korte lijnen hebben met het Wijkzorg netwerk. De overige vindplaatsen hebben die contacten al wel en besloten is hen daarom van de lijst vindplaatsen af te halen.  Iedere vindplaats wordt geadopteerd door een Wijkzorgpartner voor regelmatig een-op-een contact.

De werkwijze van de pilot in Middenmeer zal door de Alliantie Wijkzorg Oost worden gedeeld met andere Wijkzorgallianties in de stad.

Deel dit: