Update

Update bij Beweegactiviteiten voor jonge kinderen en hun ouders

Geplaatst op 23 september 2019, 12:14 uur
Project achter op planning

Vakantiepret in de voorjaarsvakantie in de Eester voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Een fijne samenwerking met deze locatie. De danstrainer en een docent creatief zorgden voor een ochtend vol plezier. In totaal hebben 10 kinderen plus ouder meegedaan aan de activiteit. De kinderen kregen een mooi sportrugzakje mee met een beweegoverzicht voor peuters en kleuters in Oost.

De Nationale Buitenspeeldag (woensdag 12 juni) is op het Hildo Kropplein in de ochtend geannuleerd vanwege onweer. De ouder en kindactiviteiten zijn verplaatst naar de Eester. 13 kinderen hebben meegedaan aan de sport- en spelactiviteiten.

In oktober gaat de workshop Buurtsportleider van start in de Indische Buurt. De cursus wordt in de ochtend aangeboden voor de doelgroep en ouder/kind (6min), in de middag voor volwassenen/senioren. In de workshop leer je praktische lesgeefvaardigheden om jonge kinderen op eigen niveau te begeleiden tijdens beweeg- en sportactiviteiten. Voor bewoners uit Amsterdam Oost een mooie kans/opstap of verdieping. De cursisten gaan in het najaar ervaring opdoen bij activiteiten in de wijk, bijvoorbeeld bij naschoolse lessen of bij een aanbieder. Ook het Oostelijk-Havengebied valt in het wervingsgebied.

Deel dit: