Project in gebiedsplan 2017

Coalitieoverleg Oosterpark

Geplaatst op 13 oktober 2016, 14:35 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

In 2017 verstevigen we het netwerk van partners rondom het Oosterpark, met als doel gezamenlijke activiteiten in het park. De Vrienden van het Oosterpark, OLVG, de hotels en horeca rondom het park, het Metis Montessori Lyceum, Kinderdagverblijf Kinderrijk en Tropenmuseum spelen allen een actieve rol in de Coalitie.

In de tweemaandelijkse werkgroep communicatie stemmen we met elkaar af. Daarnaast organiseren we activiteiten met scholen, bewoners en andere partners. Twee keer per jaar komt de Coalitie bij elkaar rond een centraal thema (ouderbetrokkenheid, ouderen uit de buurt, veiligheid). Het afgelopen jaar heeft de coalitie al een aantal projecten ontwikkeld (boek met geschiedenis van het park, kinderactiviteiten, tulpenfestival, het geldmaakspel).

Gewenst resultaat 
In en rondom het Oosterpark is een stevige publiek-private samenwerking ontstaan, waarbij er overleg is hoe men elkaar kan versterken. Programmering van activiteiten, beheer van het park en gebruik maken van elkaars communicatiekanalen gebeurt in goed overleg. Daarnaast worden thema's als duurzaamheid/werkgelegenheid ook gezamenlijk opgepakt.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Stimuleren Formele en Informele samenwerkingsverbanden (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Stoeken

Project volgens planning

De verschillende partners in het park ( Hotels/Vrienden van het park/OLVG/KIT/Bedrijven als Van Moof/Kinderrijk) zijn verschillende malen bij elkaar gekomen: 1. Gezamenlijke projecten om communicatie te verbeteren 2. Gezamenlijke Facebook opgezet met 5000 volgers 3. Gezamenlijke sessie om te kijken ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Stoeken

Project volgens planning

We hebben meerdere keren als partners rondom het Oosterpark bij elkaar gezeten. Verschillende onderwerpen ( schoon/veilig/overlast/programmering) zijn besproken en er is gekeken waar we elkaar kunnen versterken. In 2018 zullen de mogelijkheden voor een BIZ worden onderzocht door de partijen.
0
Open de update in eigen pagina