Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Soundwalk

Geplaatst op 18 september 2017, 07:25 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Dit project heeft geen prioriteit in het gebiedsplan van Oud-Oost. We kijken of het past in de opgave van Stad in Balans.

Wereldwijd is er sprake van een groei in stress, angst en burn-outs. De World Health Organization voorspelt dat in 2020 stress de grootste oorzaak is van arbeidsongeschiktheid. Met name Millenials -mannen en vrouwen geboren tussen 1980 en 2000- zijn de dupe van deze tendens.

 Ik ben zelf een Millenial, wonende in Amsterdam Oud-Oost, en voel daarom als geen ander hoe belangrijk het is om deze ontwikkeling tegen te gaan. Ik zou de stress bij de Millenial willen wegnemen door het maken van een app waarbij door mij gecomponeerde muziek te horen is bij een wandelroute.  

De app maakt het mogelijk geluidswandelingen te doen in de groene gebieden van de stad. Door muziek te verbinden aan de omgeving/landschap/natuur, krijgt de ervaring van een wandeling een extra dimensie. Gevoelens en emoties worden versterkt, bovendien heeft het invloed op de tijdsbeleving van de wandelaar. 

De geluidswandeling zou ik in elke buurt van Amsterdam kunnen worden ontwikkeld, maar omdat ik zelf in Amsterdam Oud-Oost woon en ik de buurt op mijn duimpje ken, heb ik dit gebiedsplan in deze wijk ingediend.

Toelichting

- Ik ben met het idee voor deze app 'Zomer Ondernemer van Utrecht' geworden: http://zomerondernemer.nl/ tijdens dit traject kreeg ik coaching in het ontwikkelen van dit idee. 5 oktober sta ik in de landelijke finale van Zomer Ondernemer.

- Ik zie in mijn app aansluiting met het programma 'Aanpak Gezond Gewicht’ en zie hier een prachtige kans voor het onder de aandacht brengen en bestrijden van dit wereldwijde probleem

 

Gewenst resultaat 
- Een betere mentale gezondheid: Hierdoor is er minder ziekteverzuim op het werk en lagere kosten voor het behandelen van burn-outs
- Een betere fysieke gezondheid: minder kans op hart-en vaatziekten en het verminderen van overgewicht
- Het versterken van de sociale cohesie binnen de doelgroep
- Inspireren van de Millenial tot meer affiniteit met kunst
- Inspireren van de Millenial tot meer affiniteit met de natuur
- Meer kennis over de eigen buurt en hierdoor het inzien dat je niet ver hoeft te reizen om tot rust te komen
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 11 reacties

Helena Basilova

vr 27 oktober 2017 18:26
Ja: Lijkt me een geweldig project! Het vinden van rust dichtbij huis in je eigen buurt zou ik zelf echt heel fijn vinden, dit in combinatie met muziek vind ik een mooi concept en een waardevolle toevoeging aan Amsterdam Oost.

V. Jansen

vr 27 oktober 2017 19:34
Ja

Laura Helgering

za 28 oktober 2017 15:27
Ja

Karmen Samson

do 9 november 2017 23:11
Ja: Ik voelde mij direct aan gesproken tot dit initiatief omdat ik zelf tot de millennial groep behoor (1992), een intensieve master volg en als freelancer in de creatieve/mode sector werkzaam ben. De combinatie van deze twee kan op momenten behoorlijk veel stress opleveren. Daarnaast ben ik ongeveer 5 j... lees meer

Anne Schoenmakers

wo 15 november 2017 19:27
Ja