Project in gebiedsplan 2018

Plan van de buurt voor een toekomstbestendige Kraaipanbuurt

Geplaatst op 19 september 2017, 23:29 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Deze opgave wordt ondersteund. Geen financiele bijdrage uit gebiedsbudget.Binnen de gemeente wordt gezocht naar de capaciteit om dit project te begeleiden (of met dekking uit budget Civil Society)). De bewonersgroep is daarbij opdrachtgever.

Het Kraaipankwartier is een bijzonder dorp-in-de-stad in de Transvaalbuurt. De bewoners zijn actief en betrokken. Betrokken bij elkaar met burenhulp, voorleesochtenden en activiteiten in een zelf beheerd schoolgebouw. En betrokken bij hun omgeving: schoonste straat, kunstprojecten en een buurttuin. Veel bewoners investeren hierin ruimhartig. Nu hebben we als bewoners ook de wens om de opgaven voor de toekomst in eigen hand nemen: de versterking van de zorg voor elkaar, de aanstaande vernieuwing van de openbare ruimte en de duurzaamheidsagenda van de stad. Tegelijkertijd willen we het unieke stedenbouwkundige karakter en het sociale weefsel van onze buurt behouden en versterken.
Onze ideeën voor een toekomstbestendige buurt willen we uitwerken in een buurtplan. Een plan dat als uitgangspunt kan dienen voor investeringen van gemeente, woningcorporatie, particuliere eigenaren en huurders in de buurt. Wij vragen 15.000 euro voor een procesbegeleider die ons helpt om van 1001 ideeën tot een gedragen plan te komen.

Gewenst resultaat 
Een buurtplan waarin we als bewoners onze visie neerleggen op vragen als:
•Wat maakt de Kraaipanbuurt uniek, hoe kunnen we de sociale samenhang behouden en verder uitbreiden?
•Hoe kunnen we onze woningen duurzamer maken met respect voor de architectonische waarde?
•Wat vinden we belangrijk bij het herinrichten van de openbare ruimte?
Met dit buurtplan kunnen we als bewoners partner zijn van de gemeente en de corporatie in het beheer en de ontwikkeling van de buurt.
Idee
Illustration
lichtkunstwerk van Andrea Droës, foto van John Prop | www.polderlicht.com
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie en activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Pieter Klapwijk

Project volgens planning

De geplande herinrichting van de straat is uitgesteld. Dit betekent dat de initiatiefgroep daar nu niet op kan anticiperen. Op 7 juli heeft de initiatiefgroep een energieontbijt georganiseerd waarin onder andere een idee is gepresenteerd om collectief zonnepanelen te plaatsen. Ook is informatie gege... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Pieter Klapwijk

Anders

Project is deels gerealiseerd. In de straat wordt draagvlak ontwikkeld voor het realiseren van duurzame ontwikkeling. Door het uitstel van de aanpak van de straat en de ingewikkelde eigendomsverhoudingen heeft het initiatief vertraging opgelopen. De bewonersgroep heeft voor 2019 een nieuw initiatief... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 15 reacties

Fiona Tan

zo 1 oktober 2017 08:22
Ja

Mirjam van Dootingh

zo 1 oktober 2017 09:52
Ja: Hoe meer samenhang in de buurt, hoe beter. Probeer waar mogelijk ook de (individuele bewoners van de) Kraaipan Oase hierbij te betrekken! We horen graag over ieder nieuw initiatief en proberen daar dan bij aan te haken.

Petra Griffioen

zo 1 oktober 2017 21:00
Ja

Jouke van Dijk

di 3 oktober 2017 21:22
Ja: We wonen hier in de Kraaipanbuurt een bijzonder deel van Oud-Oost. Ondersteuning om een buurtplan uit te werken is een goede zaak.

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 18:14
Nee: Niet in deze voorgestelde opzet.

De kraaipanstraat is de rijkste straat uit de buurt met de meeste koopwoningen. Een proces begeleider alleen voor deze straat met de minste problematiek in de wijk is sociaal niet gepast in de transvaalbuurt waar bewoners al jaren knokken om ervoor te zorgen dat ook de... lees meer