Project in gebiedsplan 2018

De Middenweg Groen en Gezond

Geplaatst op 21 september 2017, 14:26 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

ARGUMENTATIE:
Onderzoek mogelijkheden voorstellen vergroening openbare ruimte. Indien mogelijk starten met uitvoering gefinancierd vanuit groeninitiatieven.

Bewoners: Het vergroenen van de Middenweg tussen het Christiaan Huygensplein en de Wethouder Frankeweg. Het doel hiervan is de leefomgeving te verbeteren door groen stroken aan te leggen aan de oneven zijde van de Middenweg. Dus tussen fietspad en parkeerplekken, tussen rijbaan en trambaan en bij de tramhalte. Voordeel is een fijnere leefomgeving, afname fijnstof en vergroten van de veiligheid. Daarnaast is er aan de even zijde wellicht de mogelijkheid tot het aanleggen van lage bakken met sedum of grassoort wat ook waterafvoer bevordert. Onderzoek naar de mogelijkheden en indien mogelijk alvast starten met de uitvoering van kleine aanpassingen.

Gewenst resultaat 
Verbeteren en vergroening leefomgeving, een mooier aanzicht en vergroten van veiligheid.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Groot onderhoud en initiatieven in de openbare ruimte (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project achter op planning

In overleg met de bewoners ligt er een plan voor de inrichting van de boomspiegels op een gedeelte van de Middenweg. De beplanting is vertraagd maar zal binnenkort uitgevoerd worden.
0
Open de update in eigen pagina

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

In overleg met de bewoners is een plan gemaakt voor de inrichting van de boomspiegels. De beplanting is vertraagd uitgevoerd in het najaar. Vanwege het feit dat de planten nog op moeten komen zijn ze nog niet zichtbaar. Helaas worden sommige boomspiegels beschadigd door autobanden van parkerende aut... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 27 reacties

Steven van der Heijden

do 19 oktober 2017 21:45
Ja

sjuul paradijs

do 19 oktober 2017 21:56
Ja mits...: Misschien ook in combinatie met een vorm van snelheidsbeperking dmv invoering 30 km-grens of drempels. Soms - zeker in de vroege ochtend en late avond - is de Middenweg een Formule 1-circuit ook voor vrachtwagens. Fijnstof-eldorado, maar ook zeer onveilig door hardrijders.

Marcel Zwaal

do 18 januari 2018 18:47
Erg zinvol idee, mooi dat het het gebiedsplan heeft gehaald.

Menno Van Vliet

wo 17 oktober 2018 13:31
Ben wel benieuwd hoe dat overleg met bewoners eruit heeft gezien, want dat heb ik in elk geval gemist en ik vermoed nog wel wat buren aan de even zijde. Ik vind het idee sympathiek, maar wil wel waken voor vertrutting

Hans van Gorp

ma 29 oktober 2018 21:37
Inmiddels heeft de gemeente de kruising met de Linnaeushof veranderd. De oversteek van fietsers vanaf de kant van park Frankendael zou daardoor verbeterd zijn? Een gemiste kans is dat er geen zebrapad is aangelegd voor overstekende voetgangers richting park Frankendael.