Project in gebiedsplan 2018

Rietlandpark

Geplaatst op 27 september 2017, 10:59 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

Vanuit de buurt is er de wens om de groen-, speel- en fietsvoorziening in het Rietlandpark te verbeteren. Eind 2016, begin 2017 is bij het Rietlandterras de speelvoorziening opgeknapt en is er groen bij gekomen. Bij de D.L. Hudigstraat zijn moestuinbakken geplaatst. In 2019 wil het stadsdeel de grasvelden en speelvoorzieningen rondom de SBS toren aanpakken. Op een aantal plekken gaan we de bestrating opknappen. En bij de tramhalte wil het stadsdeel extra overdekte fietsenrekken realiseren. We starten met het maken van een ontwerp. Dit doen we samen met de buurt.

Gewenst resultaat 
Een park dat voldoet aan de wensen uit de buurt. Grasvelden die beter bestand zijn tegen het intensieve gebruik. Extra fietsenrekken bij de tramhalte.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer en diverser groen (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Örjan van Drongelen

Project volgens planning

In april is de nota van uitgangspunten vastgesteld. Momenteel wordt aan het ontwerp gewerkt. Bewoners worden hierbij betrokken. Verwachting is dat we aan het eind van het jaar het ontwerp definitief kunnen maken.
0
Open de update in eigen pagina
5 reacties

Erik Wilmink

do 5 oktober 2017 20:28
Ja

Hester Laan-Diemer

zo 8 oktober 2017 15:21
Ja mits...: Ja, mits er ook rekening wordt gehouden met de komst van een fietsverbinding tussen de Sluisbuurt en Sporenburg, waardoor het Rietlandpark ook te maken zal krijgen met meer fietsverkeer. Mogelijk moeten hiervoor op termijn fietspaden en kruisingen worden aangepast. Dus een goed project mits de ontwi... lees meer

Kim K

ma 9 oktober 2017 09:40
Ja

jan buurkes

vr 26 oktober 2018 10:07
Buurt heeft uitgesproken om niet nog meer fietsenparkeerplaatsen voor 'vreemden' te plaatsen in het groen te maken gebied. Plaats de fietsen voor de kantoortorens; daar is veel ruimte en geeft een mooier effect op het rietlandPARK.

Hans Scholten

vr 30 november 2018 20:54
Ja