Project in gebiedsplan 2018

Watergraafsmeer bereidt zich voor op klimaatverandering

Geplaatst op 29 september 2017, 09:35 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

Hoe bereidt de Watergraafsmeer zich op de gevolgen van klimaatverandering? In september 2017 regende het veel en soms zo hevig dat water op straat bleef staan en bewoners overlast ondervonden in tuinen of zelfs in huis. Uit nieuwe wetenschappelijke inzichten blijkt dat de hoeveelheid regen in piekbuien mogelijk sneller toeneemt dan tot nu toe werd aangenomen. Daarmee wordt ook de urgentie om Nederland en specifiek gebieden die onder NAP liggen, zoals de Watergraafsmeer, hierop voor te bereiden groter. De gemeente neemt de nodige maatregelen bij herprofilering van straten en pleinen. Maar een regenbui beperkt zich niet tot de openbare ruimte. Hoe kunnen we ons samen ons voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Gemeente en bewoners zullen in hun plannen klimaatverandering mee moeten gaan nemen. In 2018 gaan we daarom met elkaar het gesprek aan over de behoefte aan concreet advies, kennisoverdracht, subsidie of anderszins. 

Gewenst resultaat 
Grotere bewustwording bij bewoners over de gevolgen van klimaatverandering en de mogelijkheden die zij kunnen treffen op eigen terrein als ook de wijze waarop zij kunnen bijdragen aan de openbare ruimte.
Extra waterbergend vermogen, regenwater opvangen en gedoseerd aan de ondergrond vrijgeven door o.a. vegetatiedaken, andere tuinaanleg/ onderhoud, infiltratiekratten en regentonnen en waterpijpen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Benutten van kansen (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project achter op planning

In de zomer is het project Rainproof Watergraafsmeer gestart in de wijk Middenmeer Noord. Er is een inventarisatie gemaakt van de zwakke plekken in de regenbestendigheid van de (particuliere) openbare ruimte. In samenwerking met de organisaties in de buurt worden bewoners geinformeerd over de mogelij...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

In de zomer is het project Rainproof Watergraafsmeer gestart in de wijk Middenmeer Noord. Er is een inventarisatie gemaakt van de zwakke plekken in de regenbestendigheid van de (particuliere) openbare ruimte. In samenwerking met de organisaties in de buurt worden bewoners geinformeerd over de mogeli... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Luca van der Putten

wo 4 oktober 2017 09:01
Ja

diederik paauwe

vr 27 oktober 2017 23:48
Ja

diederik paauwe

vr 27 oktober 2017 23:51
Dringend nodig. Zie ook de 'grastegels', projectnummer 3948.