Project in gebiedsplan 2018

Een jongerenproject over identiteit en de buurt.

Geplaatst op 29 september 2017, 11:46 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

Wijkondernemer: Watergraafsmeer is de blinde vlek als het gaat over jongeren in Oost. Het beeld heerst dat er vooral welgestelde gezinnen wonen en dat jongeren hier weinig vertegenwoordigd zijn. Door een project over identiteit op te zetten en dit vooral te richten op de overeenkomsten en verschillen tussen Betondorp en de nieuw gebouwde wijk, denken wij dat we verschillende jongeren kunnen bereiken. Inzet van multi media (film en muziek) ligt voor de hand, maar zal samen met de deelnemende jongeren worden bepaald.

Toelichting

Vanuit sociaal cement willen we graag aansluiten op de basisvoorziening die het jongerenwerk biedt. in onze optiek blijft er een groep jongeren over die niet binnen het huidige jongerenwerk direct een plek vind, dit zijn de jongeren zonder hulpvraag maar met een zoekende houding en die iets willen doen voor zichzelf en de wijk. Sociaal cement richt zich op jongerenparticipatie en burgerschapvorming van jongeren tussen de 16 en de 27.

Gewenst resultaat 
Een presentatie van jongeren tussen de 16 en de 27 waarin hun leefwereld naar voren komt en de overeenkomsten en verschillende tussen de verschillende bewoners.
Bewustwording van de kansen die jongeren hebben in de Watergraafsmeer.
Nieuwe rolmodellen zichtbaar maken in de wijk die op een positieve manier aan hun eigen toekomst werken en zo ook aan die van hun omgeving.
Uitwisseling op gang krijgen tussen jongeren die elkaar anders niet zouden ontmoeten om gezamenlijk iets over zichzelf en dus ook hun wijk te vertellen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Wat is er nodig voor de jeugd? (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 4 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project afgerond

Het project is uitgevoerd maar het blijkt erg moeilijk om jongeren in Watergraafsmeer te bereiken. Er zijn wel veel inspanningen verricht om in samenwerking met buurtpartijen en diverse professionals om de jongeren te benaderen.
0
Open de update in eigen pagina

Sander Otte

Project niet gerealiseerd

Door een samenloop van omstandigheden en het ontbreken van belangrijke partners in de wijk door personeelsverloop is het niet gelukt dit project uit te voeren zoals van te voeren was bedacht. In mei liep de uitvoering van het project vast. Hierop heeft sociaal cement samen met het stadsdeel besloten... lees meer
0
Open de update in eigen pagina