Project in gebiedsplan 2018

BOOST Transvaal

Geplaatst op 1 oktober 2017, 23:18 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Financiering is aangepast, komt nu uit meerdere bronnen.

BOOST TRANSVAAL is een ontmoetingsplek, waar buurtbewoners en vluchtelingen samen verbinding en integratie organiseren. Er zijn taallessen, een taal-café, fietsles, dialoog, sport, een bibliotheek, culturele avonden en  informatieve workshops. Iedereen is welkom, iedereen kan meedoen en iedereen kan mee organiseren. We doen alles zelf! Er is een keuken en gezellige koffiebar, gratis wifi en werkplek, en altijd ruimte voor nieuwe dingen. BOOST is een plek om je thuis te voelen en samen nieuwe stappen te zetten; een plek die we samen maken! 

Toelichting

BOOST TRANSVAAL is gehuisvest in het voormalige Buurthuis Transvaal aan de Danie Theronstraat 2. We hebben het pand schoongemaakt, in gebruik genomen en nodigen iedereen uit om mee te doen. Buurtinitiatieven en organisaties zijn welkom om ook gebruik te maken van het pand. Hoe meer actie, hoe meer verbinding!

BOOST Transvaal is een vervolg op BOOST RINGDIJK en op het tijdelijke woonproject voor vluchtelingen HOOST MAURITSKADE, in de Oosterparkbuurt (feb-aug 2016).

 

Gewenst resultaat 
Snelle integratie, ieder in zijn/haar tempo
Ruimte om het zelf te doen
Lokale verbinding
Een inclusieve samenleving
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie en activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Pieter Klapwijk

Project volgens planning

Boost heeft een plek verworven in de Transvaalbuurt. Het voormalige buurtcentrum wordt met deze (tijdelijke) invulling goed gebruikt. Incidenteel wordt ook door andere buurtgroepen gebruik gemaakt van het gebouw. De deelnemers (statushouders) van Boost komen niet alleen uit de buurt maar ook uit and... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Pieter Klapwijk

Project afgerond

De doelen zoals omschreven in het projectplan van Boost zijn uitgevoerd en afgerond. Boost zet zich ervoor in om haar activiteiten ook de komende jaren te kunnen voortzetten. Deze hebben ook een relatie met de toekomstige bestemming van het gebouw waarin zij nu tijdelijk zitten. Voor het gebiedsplan... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 13 reacties

Philip Woehoe

di 17 oktober 2017 15:10
Ja

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 16:42
Ja

Bertie van Gelder

za 21 oktober 2017 10:27
Ja

diederik paauwe

vr 27 oktober 2017 23:24
Ja

Sanna Bakker

ma 13 november 2017 15:56
Ja