Project in gebiedsplan 2018

Onderzoek naar mogelijkheid Ecotoilet Frankendaelpark

Geplaatst op 2 oktober 2017, 09:35 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

ARGUMENTATIE:
Stedelijk worden er mogelijkheden verkend voor openbare toiletten, onder andere in stadsparken. Stadsdeel Oost haakt hier in 2018 bij aan, en neemt daarbij de optie van ecotoiletten in het Park Frankendael en het Park Darwin mee. We blijven hierover met de initiatiefnemer in contact.

Bewoner: "Wat ontbreekt aan dit fijne park met speeltuin is een openbaar toilet." Bij de speeltuin van het Frankendaelpark willen bewoners een ecotoilet ontwerpen in samenwerking met een vakschool of instanties uit de buurt. Mooi en architectonisch element in het park, duurzaam, innovatief (groendak, spoelen met regenwater of composttoilet), uitvoering i.s.m. VMBO/MBO college of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het toilet is bedoeld voor de gebruikers van het park en de speeltuin en is alleen overdag geopend (buurtbeheer).

In samenwerking met de bewoners en de Vrienden van Frankendael worden de mogelijkheden voor een ecotoilet onderzocht. Punten voor onderzoek zijn de wenselijkheid in relatie tot de mogelijkheden, de raming van de kosten en de realiseerbaarheid ten opzichte van het beheer.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar
Gewenst resultaat 
Het eco-toilet kan bijdragen aan een schoner park en een fijn verblijf.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Leefbaarheid en veiligheid (?)
Documenten
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

Het onderzoek naar de mogelijkheid van een openbaar toilet in het Frankendaelpark wordt in samenspraak met de initiatiefnemer en de Vrienden van het Frankendaelpark uitgevoerd. In Oktober 2018 zullen de resultaten van het onderzoek opgeleverd worden.
0
Open de update in eigen pagina

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

Het onderzoek naar de mogelijkheid van een openbaar toilet in het Frankendaelpark is in samenspraak met de initiatiefnemer van het project en de Vrienden van het Frankendaelpark uitgevoerd. Het onderzoek is in 2018 uitgevoerd, het rapport zal begin 2019 klaar zijn.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

diederik paauwe

vr 27 oktober 2017 23:47
Ja