Project in gebiedsplan 2018

Buurtinitiatief Verbetering Borneolaan

Geplaatst op 2 oktober 2017, 16:42 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

De wens van de bewoners van de Borneolaan: onze straat veranderen van een rommelige, versteende, onveilige racebaan naar een groene, mooie, veilige entree tot het Oostelijk Havengebied. Wij werken samen met buurtgenoten, de gemeente Amsterdam en woningcorporaties. Daarnaast gaat Starters4Community ons helpen nóg meer enthousiaste buurtgenoten te vinden, waardoor de straat meer eigenheid gaat krijgen. We willen graag met nog meer mensen in contact komen. Ook de mensen die zich graag op de achtergrond houden.

Gewenst resultaat 
- Groener straatbeeld. Onder andere: geveltuinen aan zuidzijde Borneolaan en planten en bloemen tussen bomenrijen.
- Verrommeld straatbeeld is aangepakt. Onder andere: meer parkeergelegenheid voor fietsen, brommers en scooters; grijze betontegels vervangen voor rode klinkers.
- Betere verkeersveiligheid. Onder andere: snelheidsbeperkende maatregelen voor snelverkeer, oversteekplaatsen voor voetgangers/fietsers.
- Betere sociale veiligheid. Onder andere: de hangjeugd wordt niet gezien als last omdat naar hun wensen wordt geluisterd, er is een sterkere band tussen straatbewoners.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Inzet van bewoners en hun initiatieven voor verbetering van hun leefomgeving faciliteren.
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Lindenbergh

Project volgens planning

Het project zit momenteel midden in de realisatiefase. Voor de zomervakantie zijn de groenvakken aan de noordzijde gerealiseerd. Nu is de aannemer bezig met de groenvakken en geveltuinen aan de zuidzijde. Zodra dat is afgerond, organiseert de gemeente in het najaar een gezamenlijke plantdag. Op deze... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Lindenbergh

Project volgens planning

Fase 1 van het project is afgerond. Fase 2 van het project is in december 2018 gestart met een groep nieuwe initiatiefnemers (10-15 mensen) die samen de verbeteringen in de Borneolaan doorzetten.

0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 21 reacties

Ingrid Houtepen

do 26 oktober 2017 00:17
Ja

Francine Swets

zo 29 oktober 2017 15:13
Ja: Heel goed plan!

Janneke Lam-Hesseling

zo 12 november 2017 21:35
Ja: Het grootste probleem van deze tijd is de aantasting van onze biosfeer. Omdat het een urgent probleem is dat ons allemaal aangaat, schiet iedere stadsplanning die daar geen rekening mee houdt in principe tekort. Daarom steun ik alleen die plannen die oog hebben voor deze overkoepelende problematiek, ... lees meer

Stefan Langeveld

wo 3 januari 2018 11:29
Meer groen klinkt leuk, maar je kunt het alleen toevoegen tussen fietspad en rijbaan. In het plan vormen plantvakken en fietsnietjes een lange barrière (met kleine hiaten) die zowel oversteken als uitstappen aan de -veilige- trottoirkant moeilijk maken. De straat wordt minder bruikbaar.
De fietspaden... lees meer

Hans Scholten

vr 30 november 2018 20:53
Ja