Dit project is gestopt
Project in gebiedsplan 2018

Coördinatiepunt activering en participatie statushouders

Geplaatst op 3 oktober 2017, 09:59 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

In een aantal buurten in de Watergraafsmeer wonen inmiddels ruim 250 statushouders. Op de Kruislaan (naast Zeeburgia) en op het Sience park worden twee woonlocaties voor statushouders en studenten/jongeren gerealiseerd. Met de verhuizing van het AZC in de Bijlmerbajes verdwijnt de ‘Buren Boulevard', een coördinatiepunt en informatiebalie voor activiteiten en vrijwilligerswerk. De Buren Boulevard heeft veel ervaring opgedaan met activering en particpatie van statushouders die nog niet direct bemiddelbaar zijn voor de arbeidsmarkt. We willen dit graag behouden en verder ontwikkelen. Zeeburgia en de Start-up Village hebben al initiatief genomen voor samenwerking. Andere sportclubs op Sportpark Middenmeer hebben ook al belangstelling getoond. Er zijn veel mogelijkheden voor activiteiten, cursussen en vrijwilligerswerk. Het coördinatiepunt zal gehuisvest worden in de directe omgeving van Sportpark Middenmeer (bijvoorbeeld de sportkantine van Zeeburgia).

Gewenst resultaat 
Een coördinatiepunt en informatiebalie voor activiteiten en vrijwilligerswerk voor statushouders.
Gestopt
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Voorzieningen aanbod op maat (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Joke van Vliet

Project volgens planning

project is gestart. Er worden voorbereidingen getroffen om de organisatie van het maatschappelijk programma gecoordineerd te laten verlopen. Er is contact met bewoners initiatieven, en professionals die betrokken zijn bij de bewoners van de locatie. De oplevering van de woonlocaties is vertraagd, b... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joke van Vliet

Project volgens planning

Cordinatiepunt is gestart. de woningen zijn bewoond. Samenwerking tussen alle partners loopt naar tevredenheid. Project loopt door in 2019.
0
Open de update in eigen pagina