Project in gebiedsplan 2018

Bedrijfsleven & zorg

Geplaatst op 12 oktober 2017, 20:22 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

ARGUMENTATIE:
In het Oostelijk Havengebied wordt hier ook al aan gewerkt door ondernemers en bewoners zelf, het zal daarmee worden verbonden.

Winkeliers en andere bedrijven dragen belangeloos bij aan de buurt. Mensen die zorg nodig hebben blijven langer thuis wonen en hebben dus in de buurt (informele) zorg nodig. Dit project houdt in dat we inventariseren wat er al in het Oostelijk Havengebied gebeurt, dit kan inzichtelijk gemaakt worden op de BuurtBalie. De volgende stap is meer initiatieven op het gebied van Bedrijfsleven & zorg te stimuleren.

Gewenst resultaat 
Een inventarisatie en ideeën opdoen wat er nog meer mogelijk is.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Het verder versterken van samenredzaamheid, saamhorigheid en netwerken, met onder andere plekken voor ontmoeting, het verduurzamen van bestaande initiatieven. (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Jet van Rijswijk


Hallo Marijke en hallo Meta en hallo Francine, Goed dat er stappen zijn gezet om samen te werken met ondernemers. Is het een idee om dat ook inzichtelijk te maken? Of mensen eerder opgenomen zouden moeten kunnen worden of langer thuis blijven wonen, daar heb ik ook een mening over. We zitten nu (h... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jet van Rijswijk

Project volgens planning

In de IB is in het kader van deze actie onderzoek gedaan naar wensen van ouderen en naar ondernemers die willen bijdragen. Er lopen al meerdere projecten. Er wordt een basis platform opgezet waarbij ouderen en betrokken partners uitgenodigd worden met als doel behoeften te peilen en in acties om te ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

Marijke Krabbenbos

di 17 oktober 2017 16:38
Ja: ik snap nog niet helemaal wat het inhoudt..

Leonore van Ziel

zo 22 oktober 2017 11:20
Ja: Het is goed voor het buurtgrvoel als sommige ondernemers buurtbewoners die dat nodig hebben kunnen helpen

Meta de Vries

ma 23 oktober 2017 12:38
Jet, ik snap niet precies wat je bedoelt. Maar samenwerking met ondernemers in de buurt is belangrijk en daarin worden ook al stappen gezet.

Francine Swets

zo 29 oktober 2017 15:04
Ik begrijp niet wat hier bedoeld wordt. Het lijkt me alleen dubieus als de gevolgen van de veranderingen (en bezuinigingen) in de zorg min of meer (deels) afgewenteld zouden worden op bedrijven. Kortom, wat meer toelichting graag!

Jeannette de Geus

za 4 november 2017 23:41
Ja