Project in gebiedsplan 2018

Toekomstbestendige inrichting Linnaeusstraat-Middenweg

Geplaatst op 26 oktober 2017, 11:33 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

Voor de Linnaeusstraat en Middenweg tussen het Oosterpark en de kruising Kamerlingh Onneslaan/Hogeweg willen we een toekomsbestendige inrichting uitwerken en visualiseren. Ondernemers en inwoners zijn positief over de ontwikkelingen in dit gedeelte van de stad. Het winkelgebied Oostpoort en het omliggende gebied hebben een goede uitstraling en beleving en aantrekkingskracht op de Amsterdammer uit het centrum. Dit en de uitbreiding van het aantal huishoudens, door de woningbouw in Oostpoort, brengen een toename van het aantal bezoekers en meer verkeer met zich mee.
De uitstraling en beleving van de Linnaeusstraat-Middenweg en de aansluiting van Oostpoort op deze stadsstraat blijft achter op het kwalitatief meer hoogwaardige Oostpoort. We willen de aansluiting tussen deze stadsstraat en Oostpoort verbeteren. Daarnaast zijn er vele signalen over de verkeersveiligheid van de straat, die verbeterd moet worden.

Gewenst resultaat 
Een visualisatie van een toekomstbestendige inrichting van de openbare ruimte voor de economische as Linnaeusstraat-Middenweg tussen Oosterpark en park Frankendael, die ook de verbinding tussen Oostpoort en omgeving versterkt.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Groot onderhoud en initiatieven in de openbare ruimte (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project achter op planning

Dit project bevindt zich nog in de voorbereidende fase.
0
Open de update in eigen pagina

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

De mogelijkheden voor herinrichting worden onderzocht. We kijken naar de verschillende functies van straat als hoofd- en plusnet en naar de wensen uit de buurt en de technische staat van de straat. Het project loopt door in 2019. Streven is om aan het eind van het jaar een Nota van Uitgangspunten va... lees meer
0
Open de update in eigen pagina