Project in gebiedsplan 2018

Voorzieningen voor oudere en kwetsbare bewoners

Geplaatst op 8 november 2017, 10:20 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

In Watergraafsmeer wonen veel ouderen en kwetsbare bewoners in de wijken Amsteldorp, Jeruzalem en Betondorp. Vervoer en winkelvoorzieningen in de buurt vormen een belangrijke voorwaarde om zelfredzaamheid te kunnen zijn. De afstand tot het openbaar vervoer is voor de bewoners in Betondorp en Amsteldorp vaak te groot. Winkels in de buurt vormen een belangrijke voorziening, m.n. voor kwetsbare bewoners, o.a. ouderen, voor de dagelijkse boodschappen maar ook ontmoeting en contact. De mogelijkheden voor alternatieve oplossingen worden onderzocht.

Gewenst resultaat 
Behoud en versterken van de voorzieningen voor oudere en kwetsbare bewoners.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Voorzieningen aanbod op maat (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

In overleg met de corporaties worden in Betondorp de mogelijkheden onderzocht voor het behoud en eventuele uitbreiding van winkels en bedrijven. Dynamo en Amsteldorp Aktief regelen vervoer op maat voor oudere bewoners.
0
Open de update in eigen pagina

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

In Amsteldorp zijn winkels die een belangrijke rol spelen in de leefbaarheid van de wijk. In Betondorp is het winkelbestand nog een belangrijk aandachtspunt dat ism met de corporaties opgepakt wordt. Dynamo en Amsteldorp Aktief regelen vervoer op maat voor oudere bewoners.
0
Open de update in eigen pagina