Project in gebiedsplan 2019

MyCoach

Geplaatst op 21 augustus 2018, 08:56 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

MyCoach is een buurtgericht coachingsproject voor leerlingen van het MBO. MyCoach helpt hen met hun school-, beroeps-, culturele- en maatschappelijke oriëntatie. MyCoach ‘empowert’ deze jongeren en ondersteunt hen bij verbeteren en verbreden van hun toekomstperspectieven. MyCoach helpt vroegtijdig schooluitval te voorkomen en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt èn draagt zo bij aan kansgelijkheid.
Veel Amsterdamse leerlingen kampen met vragen en lastige kwesties rondom hun (vervolg-)opleiding, stage of privésituatie. Dit leidt helaas regelmatig tot minder goede schoolprestaties of zelfs schooluitval en daardoor tot een verlies in vertrouwen in henzelf en in hun toekomst.
Leerlingen hebben bijvoorbeeld vaak moeite met het vinden van een stageplek of een baan wanneer ze hun opleiding hebben afgerond. Relatief veel leerlingen ontvangen daarbij minder intensieve ouderlijke ondersteuning tijdens hun studieloopbaan.
De vrijwillige coaches komen uit de buurt en kunnen hun levenservaring en zakelijke expertise inzetten om de leerlingen te coachen.

Toelichting

Kortom: leerlingen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. De coaches van MyCoach kunnen deze jongeren helpen bij het overwinnen van deze hindernissen en hen daarmee toekomstbestendige competenties aanleren.

Gewenst resultaat 
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat externe coaches een positief effect hebben op het functioneren en de prestaties van de leerlingen. De motivatie voor school en stage nemen toe en hun toekomstperspectief wordt helderder.
Leerlingen, mentoren en docenten geven aan dat de leerlingen door de coaching van MyCoach meer zelfvertrouwen krijgen, betere schoolprestaties leveren en een positievere kijk op de toekomst en hun eigen mogelijkheden hebben. Ook vinden zij eerder stageplekken en worden er meer stages afgerond.
Daarnaast zorgt Mycoach voor het samenbrengen van mensen die elkaar op een andere wijze niet op deze manier zouden leren kennen. Hierdoor ontstaat een brug en die zorgt voor wederzijds begrip en opent deuren.

Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Optimale ontwikkelkansen voor de kwetsbare jeugd (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

Het project wordt uitgevoerd volgens planning. Er zijn weer veel mentoren die de leerlingen begeleiden.
0
Open de update in eigen pagina

Tineke Nelissen

Project afgerond

My Coach heeft in 2019 twee trajecten uitgerold met ca 15 te coachen studenten van ROC Top. Voor de coaches zijn 3 bijeenkomsten georganiseerd om verschillende methodieken en gesprekstechnieken aan te leren. Daarnaast is er ruimte geboden voor intervisie tussen coaches onderling. Over de vragen en r... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 10 reacties

monique vonk

do 1 november 2018 07:41
Ja

Coen van Heteren

di 6 november 2018 10:43
Ja

bericht verwijderd

bericht verwijderd

Anouschka ehrl

vr 30 november 2018 11:13
Ja