Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Basketbalveld Andreas Bonnplein

Geplaatst op 2 oktober 2018, 08:58 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Er is iedere woensdagmiddag in de Amstelcampus Gratis sportaanbod Iedere zaterdagochtend is er de Basketbalscool in de Amstelcampus. Flying oost is de basketbal club in de Amstelcampus ook zij bieden 3x3 basketball aan. Wel zullen er medio 2019 2basketbalvelden in het Oosterpark, achter het Metis Lyceum geplaatst worden. Dit wordt een multifunctioneel veld waar gebruik van kan worden gemaakt na schooltijd en in de vakanties.

De onbenutte ruimte t.h.v. Andreas bonnplein (voor AMFI) is nu een plek waar jongeren doelloos hangen en elke week vol zwerfvuil ligt. Dit kan straks een plek zijn waar actief gesport gaat worden! Gezien de ligging van het plein langs de openbare weg zal het veld geen geluidsoverlast geven aan omwonenden en biedt het een naschoolse activiteit voor leerlingen van BS de Aldoende (50m verderop), scholieren van Metis (Mauritskade) en studenten van AMFI en HvA. Het dichtstbijzijnde basketbalveld ligt nu in Zuid bij Tabithaplein. Het veld net voorbij beukenplein is gecombineerd met een voetbalveld waardoor het zelden mogelijk is te basketballen.

Toelichting

Helaas is het sportieve aanbod voor kinderen van 9 jaar en ouder in de buurt enorm teruggenomen. Bewegen is zo belangrijk! In het Oosterpark is een basketbal-, voetbalveld en skatepark verdwenen. Er zijn speeltoestellen voor in de plaats gekomen, vooral gericht op jonge kinderen, maar er is niet gedacht aan aanbod voor oudere kinderen en een groeiende sport als basketbal. Jammer! Basketbal brengt mensen samen en wordt m.n. door oudere kinderen, tieners en volwassenen gespeeld. De onbenutte ruimte t.h.v. Andreas bonnplein (voor AMFI) is nu een plek waar jongeren doelloos hangen en elke week vol zwerfvuil ligt. Dit kan straks een plek zijn waar actief gesport gaat worden! Gezien de ligging van het plein langs de openbare weg zal het veld geen geluidsoverlast geven aan omwonenden en biedt het een naschoolse activiteit voor leerlingen van BS de Aldoende (50m verderop), scholieren van Metis (Mauritskade) en studenten van AMFI en HvA. Het dichtstbijzijnde basketbalveld ligt nu in Zuid bij Tabithaplein. Het veld net voorbij beukenplein is gecombineerd met een voetbalveld waardoor het zelden mogelijk is te basketballen.

Gewenst resultaat 
Een basketbalveld inclusief omheining voor de kinderen, tieners en (jong) volwassenen uit de buurt.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 99 reacties

Thomas Bernhardt

di 27 november 2018 12:17
Ja

Rutger Post Uiterweer

di 27 november 2018 21:35
Ja: duidelijk genoeg, toch?
zou wel leuk zijn als er bijv. ook gevolleybald kan worden

tim besteman

wo 28 november 2018 01:21
Ja: basketball is cool
bewegen is belangrijk
sinds 't veld i.h. park verdwenen is, is 'n nieuw zeer welkom i.d. nabije omgeving; dit plein is 'n goed alternatief hiervoor!
uitstekend voor de nabijgelegen school, maar zéker voor de gehele omgeving!

Fieke Flier

wo 28 november 2018 07:37
Ja: Beweging is heel belangrijk en ook sociaal cohesie in de buurt. Een basketbalveld zorgt ervoor dat kinderen een plek hebben zelf naar toe te gaan en sporten met vrienden.

Inge Bos

wo 28 november 2018 11:39
Ja