Project in gebiedsplan 2019

Amsteldorp Ontdekt 2019

Geplaatst op 10 oktober 2018, 13:55 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

De derde editie van Amsteldorp Ontdekt zal plaatsvinden in de zomer. Het evenement staat net als vorig jaar in het teken staan van ontmoetingen en informatieuitwisseling en is een vervolg op het project 'Social Lab Amsteldorp'.
Gezien de gezellige en persoonlijke sfeer van afgelopen jaar, willen we ervoor zorgen dat het niet te commercieel  wordt. Het moet laagdrempelig blijven voor alle buurtbewoners en we willen buurtondernemers en buurtorganisaties de gelegenheid bieden om hun producten en diensten tentoon te spreiden.
De opzet blijft dus hetzelfde, met een aantal lichte aanpassingen. In de Fizeaustraat komen weer martktkranten voor buurtbewoners, initiatieven, organisaties en buurtondernemers. De succesvolle activiteit met de tuktuks wordt voortgezet en uitgebreid. Er zijn activiteiten voor kinderen en onder het genot van een hapje, een drankje en muziek wordt de dag afgesloten met een buurtfeest.

Toelichting

 

De opzet zal dus hetzelfde blijven met een aantal lichte aanpassingen:
- In de Fizeaustraat zullen marktkramen worden opgezet voor buurtbewoners (rommelmarkt/braderie), initiatieven, organisaties en buurtondernemers. In tegenstelling tot vorig jaar willen we komend jaar de Fizeaustraat afzetten om voor nog meer ontmoeting en gezelligheid te zorgen.
- Met tuktuks en een mindervalidenbus zal een gids rondleidingen aanbieden door de buurt. Mooie verhalen en anekdotes zullen deze ontdekkingstocht bijzonder maken. Afgelopen jaar was dit zo'n groot succes dat er veel mensen niet meer mee konden. Komend jaar willen we in totaal vijf tuktuks in gaat zetten.
- Klim in de hoogte boom van Amsteldorp in de speeltuin!
- Een springkussen, een schminkster en andere activiteiten zullen aanwezig zijn om de kinderen te vermaken.
- Onder het genot van een hapje, een drankje, muziek en gezelligheid zal de dag worden afgesloten met een buurtfeest. Een dj zal voor jong en oud swingende plaatjes draaien zodat de voetjes van de vloer gaan.

Kortom, een dag vol activiteiten en gezelligheid. Wij hopen dan ook heel erg dat we komend jaar wederom het benodigde budget krijgen om dit te kunnen organiseren samen met een grote groep betrokken buurtbewoners.

Gewenst resultaat 
- Buiten alle contacten en samenwerkingen die voorafgaand aan dit evenement tussen de lokale partijen zullen ontstaan, hopen we ook voor mimimaal vijfhonderd personen een mooi dag te organiseren.
- Aangezien we anders dan vorig jaar de Fizeaustraat willen afzetten en twee tuktuks willen toevoegen aan de rondleiding, zullen we komend jaar een budget nodig hebben van 7500 euro.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer bewoners nemen actief deel aan de samenleving (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project afgerond

Op zaterdag 13 juli heeft de activiteitendag Amsteldorp Ontdekt 2019 plaatsgevonden. Het was een zonnige dag en veel bewoners bezochten de markt met veel kraampjes van particulieren, bewonersorganisaties, professionele organisaties en lokale ondernemers. De TucTuc Tour door Amsteldorp was weer een g...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Tineke Nelissen

Project afgerond

Een enthousiaste groep buurtbewoners heeft het evenement georganiseerd op zaterdag 6 juli 2019.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 7 reacties

Coen van Heteren

do 25 oktober 2018 11:00
Ja: Sociaal Cement heeft vorig jaar kennis gemaakt en zou graag dit jaar verder gaan met kennis maken en ondersteunen!

Marion Croes

ma 29 oktober 2018 10:42
Ja

Annette Bense

di 30 oktober 2018 16:21
Ja

Petra Geelhoed

vr 2 november 2018 09:23
Ja

Femke Lanser

do 29 november 2018 21:25
Ja: Dit project bestaat al zo lang. Het is goed voor de buurt. Dociale contacten
Kortom het is een geweldig project