Project in gebiedsplan 2019

Sport verbindt

Geplaatst op 15 oktober 2018, 13:17 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

Het project ‘Sport verbindt’ biedt sportverenigingen ondersteuning om statushouders op te nemen in de vereniging en het biedt statushouders de mogelijkheid om te sporten en kennis te maken met verenigingen.

Naast Sportpark Middenmeer komen twee locaties voor statushouders en studenten. Statushouders willen graag sporten en sportclubs hebben regelmatig behoefte aan assistent-trainers, scheidsrechters, kantinepersoneel, hulp bij parkonderhoud enzovoort. Door te sporten en mee te doen in de vereniging krijgen statushouders de kans de taal te oefenen en hun netwerk uit te bouwen. Het project 'Sport verbindt' zorgt voor maatwerk voor de verenigingen, bijvoorbeeld door het aanbieden van cursussen, en zorgt voor een passende match tussen statushouder en vereniging.

Gewenst resultaat 
Doel is dat de statushouder opgenomen wordt in de verenigingen en zelfstandig een eigen netwerk kan opbouwen en actief de taal kan oefenen waardoor de integratie in de samenleving wordt bevorderd.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer bewoners nemen actief deel aan de samenleving (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Joke van Vliet

Project volgens planning

Doel is om jonge statushouders via sportactiviteiten deel te nemen aan verenigingen of andere georganiseerde sport. Het project heeft inmiddels een groot aantal jongeren, zowel vanuit de studenten/jongeren bewoners als vanuit de statushouders bereikt. Er is een dagelijks gevarieerd aanbod. via de sp... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joke van Vliet


Er is een wekelijks sportprogramma waar veel statushouders en jongeren uit de woonprojecten aan mee doen. Er is oa. een vast voetbalteam (nederlandse jongeren/studenten en staushouders) wat mee doet met de competitie.
Statushouders worden gekoppeld aan verenigingen, zij kunnen hun lidmaatschap terug...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Wil Molenaar

di 20 november 2018 18:04
Nee: Kost nogal wat. Zou dit niet op een andere/goedkopere manier ook tot stand gebracht kunnen worden?