Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Vaste publieke BBQ-plekken in het Oosterpark

Geplaatst op 21 oktober 2018, 16:14 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
In de hele stad is BBQ in de openbare ruimte een vraagstuk, uiteraard met name in de parken. In 2019 gaan we voor het Oosterpark naar alle waarschijnlijkheid aan de slag met het opstellen van een Kansenkaart. Hierbij zullen de verschillende stakeholders ( denk aan de ondernemers, OLVG, School, Vrienden van, bezoekers, betrokken bewoners, gemeente, bestuur) in een aantal bijeenkomsten een analyse van het park maken met daarbij een aantal interventies. Evenementen, beheer, inrichting, activiteiten, branding zijn onderwerpen die naar voren komen. Het BBQ zal hierbij een belangrijk thema zijn. Naast locatie zal ook gedragsbeïnvloeding voor de BBQ plekken een rol spelen.

Om overlast van BBQ-en in het Oosterpark en met name de groet weide te voorkomen, stellen we voor om in het park op meerdere locaties in het park vaste BBQ-plekken te realiseren. De overlast bestaat met name uit schroeiplekken op het gras, rookontwikkeling door onvoldoende verhitting van de kant-en-klaar aluminium BBQ-sets en het achtergelaten afval.

Gewenst resultaat 
In het park zullen meerdere BBQ-plekken worden gerealiseerd aan de rand van de grote weide en bij de grote vijver, ter hoogte van de muziekkoepel. De BBQ-plekken zullen aan de volgende eisen moeten voldoen:
- Verharde ondergrond van de BBQ’s
- Hufterproof gemonteerde BBQ-installaties
- De aanwezigheid van een of meerdere picknicktafels.
- De aanwezigheid van afvalcontainers.
Idee
Illustration
BBQ-plekken OOsterpark
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 12 reacties

Jurriaan Den Drijver

di 30 oktober 2018 19:43
Ja: BBQ-en verbind mensen vanuit verschillende lagen van de samenleving. Je kan het doen met je vrienden, je familie, je buurtgenoten en je bent lekker buiten.

Aart Slecht

di 30 oktober 2018 19:47
Ja

Mauricio Vargas

do 1 november 2018 01:38
Ja

O S

wo 14 november 2018 14:15
Nee: Krankzinnig, bbq in een park. Heel ongezond voor de omgeving.

Dick van de Berg

zo 18 november 2018 10:20
Ja