Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Initiatievenmakelaar/ Jongerenwijkcoach

Geplaatst op 23 oktober 2018, 12:37 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

ARGUMENTATIE:
Wij hebben hier inzet op door Dynamo en vanuit Sport en Jeugd&Veiligheid. Als de heer Hmimou ideeën heeft hoe de inzet te verbeteren is hij welkom om met het stadsdeel in gesprek te gaan.

Een Makelaar Jeugdinitiatieven is iemand die vanuit een intermediaire positie als een spin in het web alle lijntjes in het sociale en culturele werkveld met elkaar kan verbinden. Hij kan daarmee bijdragen aan een dynamische en creatieve gemeenschap waarin van alles gebeurt en waarin mensen en groepen vanuit verschillende contexten elkaar kunnen vinden; een voedingsbodem voor samenwerking, voor ideeën, voor initiatief.

Gewenst resultaat 
Makelaar Jeugdinitiatieven ondersteunt jongeren bij hun ontwikkeling en bij de vormgeving van hun maatschappelijke leven door hun ideeën te ondersteunen. De makelaar is daarbij voortdurend gericht op synergie-effecten tussen jongeren onderling en tussen jongeren en andere maatschappelijke spelers. De makelaar probeert uitdrukkelijk bij persoonlijke problematiek en bij de uitvoering weg te blijven, omdat deze rollen toebedacht zijn aan partnerorganisaties
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bewoners en ondernemers ontplooien meer initiatieven voor de jeugd (?)
Deel dit: