Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Geluidswal Gooiseweg Betondorp

Geplaatst op 27 oktober 2018, 12:33 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

ARGUMENTATIE:
Het geluid valt binnen de wettelijke geluidsnormen. Er moet een wettelijke aanleiding zijn om opnieuw het geluid te meten zoals de reconstructie van de weg of de bouw van nieuwe woningen.

In Betondorp bestaat geluidsoverlast die veroorzaakt wordt door o.m. de Gooiseweg. Dit is een vierbaansweg waar men tussen de 80-100 km/uur rijdt. De geluidshinder is praktisch gelijk aan die van een snelweg, maar er is geen geluidswal. Ooit is vastgesteld dat de geluidshinder in Betondorp onder de norm blijft, waardoor een geluidswal niet nodig zou zijn. Het voorstel is om nieuwe metingen te doen. Immers de verkeersdrukte op de Gooiseweg is toegenomen. Het is belangrijk dat de metingen worden verricht als de wind uit het (zuid)westen waait. Deze windrichting komt het vaakst voor in Nederland en juist met deze windrichting is de overlast groot.

Gewenst resultaat 
Onderzoek naar plaatsing van een geluidswal tussen Gooiseweg en Betondorp (indien nieuwe metingen daartoe aanleiding geven).
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Minder bewoners ervaren overlast gerelateerd aan drukte, vooral rond populaire recreatieplekken (?)
Deel dit:
4 reacties

Steven Roosendaal

vr 16 november 2018 22:54
Ja mits...: Beter nog: de snelheid omlaag brengen naar 50 a 70 km pu

Boudy Bloem

zo 18 november 2018 23:18
Ja: Er staan tegenwoordiger elke dag files op de weg, stank en geluidsoverlast. Er zijn ooit metingen verricht toen de A10 extra banen er bij kreeg. Ook toen was het al een grensgeval qua luchtverontreiniging en geluid. De A10 is Overheid, de Gooischeweg is Gemeente. De voorlichters van de Overheid raadd... lees meer

Job Raaijmakers

ma 19 november 2018 21:11
Ja

R. Jansen

vr 23 november 2018 16:53
Ja