Project in gebiedsplan 2019

Kinderen veilig over laten steken bij de oversteek Chr. Huygensplein/Middenweg/Van 't Hofflaan.

Geplaatst op 28 oktober 2018, 16:16 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

ARGUMENTATIE:
Er zal eerst een onderzoek uitgevoerd naar de wenselijkheid en mogelijkheden van aanpassingen.

Kinderen die van en naar Daltonschool De Meer fietsen, via de oversteek Chr. Huygensplein/Middenweg/Van 't Hofflaan, komen meerdere obstakels tegen. Vanuit Betondorp/Diemen komen er in volle vaart fietsers aan, terwijl er bij het oversteekpunt, vanuit het Chr. Huygensplein, weinig opstelruimte is voor de kinderen. Vervolgens komen de kinderen aan de overkant en moeten ze vaak op de Middenweg wachten tot er van rechts geen fietsers meer over het fietspad racen. Het fietspad heeft voorrang, maar de overstekende kinderen hebben groen: dit zorgt voor verwarring. Het verkeerslicht voor de automobilisten gaat dan al op groen en dit zorgt voor extra gevaarlijke situaties. Ditzelfde geldt vanaf de andere kant. Daarnaast steken kinderen lopend over; ze steken keurig over bij het zebrapad dat op het fietspad is aangelegd. Helaas zijn de fietspaden doorgaande fietsroutes waar de fietsers niet afremmen. Kinderen volgen de net aangeleerde verkeersregels maar worden regelmatig bijna aangereden.

Gewenst resultaat 
Dat kinderen die van en naar Daltonschool de Meer fietsen via de oversteek Chr. Huygensplein/Middenweg/ van 't Hofflaan dit op een veilige manier kunnen doen zonder dat er eerst een ernstig ongeluk moet gebeuren. Het op elkaar treffen van overstekende kinderen enerzijds en fietsers op de doorlopende fietsroutes anderzijds moet in betere banen geleid worden. (Bijvoorbeeld door een verkeerslicht of oranje waarschuwingslicht voor de fietsers op het fietspad langs de Middenweg, dat alleen tussen 8 en 9 uur en tussen 15 en 16 uur in gebruik is.)
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Doorstroming op wegen en fietspaden bevorderen en fietsparkeerproblemen aanpakken (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Tineke Nelissen

Project volgens planning

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om de VRI (verkeersregelinstallatie/ verkeerslichten) aan te passen, om zo de situatie veiliger te maken. Als dat niet mogelijk blijkt dan wordt gekeken naar de fysieke inrichting
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 128 reacties

Maarten Jongenelen

zo 2 december 2018 22:08
Ja

Jan Baggen

ma 3 december 2018 11:33
Ja

Gijsje Wissenburg

di 4 december 2018 12:07
Ja

Eefje Damen

di 4 december 2018 15:39
Ja

M Meijning

di 4 december 2018 22:09
Ja