Project in gebiedsplan 2019

Eenhoorn Ontmoetingsplek

Geplaatst op 29 oktober 2018, 07:53 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

Midden tussen de bouwwerkzaamheden in het Eenhoorngebied is een ontmoetingsplek voor de hele buurt gerealiseerd. Een aantal bedrijven en buurtbewoners zetten zich in voor de ontwikkeling van ontmoetingsplek. Er wordt nauw samengewerkt met de Hogeschool van Amsterdam en het ROC.
Er is al een aantal voorzieningen getroffen om de buurt leefbaar te houden tijdens de werkzaamheden. Denk hierbij aan een volleybalveld, een “Free Running” Parcours, speeltoestellen en een tafeltennistafel. Er wordt veel groen geplant en geplaatst en ook verlichting zal worden aangebracht.
Een onderdeel van de ontmoetingsplek is een terrein voor kleinschalige evenementen. Denk aan een boerenmarkt, een springkussenfestival, een grote silent disco, een huttenbouwkamp, een openluchtbioscoop etc. Maar ook voor de buurt is dit een plek om een verjaardag te vieren, een buurtbbq te houden of gewoon om lekker te sporten.

Toelichting

Met een aantal bedrijven en buurtbewoners zijn we tot de conclusie gekomen, dat als we dit terrein tot een succes willen maken, dit goed gecoördineerd moet worden.
Wij hebben dus het volgende plan opgevat: Er wordt een coördinator aangesteld die teams van studenten van de HVA (Opleiding CMV) – gecombineerd met scholieren van het ROC deze evenementen laat organiseren.
Er zijn reeds contacten binnen zowel HVA en ROC – maar alles valt en staat met deze coördinator. Er wordt een werkplek bij House of Watt gecreëerd voor deze werkgroepen – zodat ze samen kunnen werken – en tegelijkertijd dicht bij het desbetreffende terrein aanwezig zijn.

Naast het feit dat er kosten gemaakt worden (Coördinator, Stagevergoedingen, Vergunningen, Inhuur materialen etc.) zullen er ook opbrengsten zijn van Horeca-afdrachten, entreegelden, sta-gelden etc.)
Stichting Vrienden van de Eenhoorn wil de partij zijn die de geldenstroom beheert (in- en uitgaand) en er zal dus geen winstoogmerk zijn.

Wij denken dat we (met een beetje steun van de gemeente) deze plek tot en geweldige ontmoetingsplek te kunnen maken. Het betreft hier een zogenaamde “Wijk in transitie” die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Ook de samenwerking tussen ROC en HVA is nieuw – en geeft voor zowel ROC studenten een stimulans (“Zou ik toch niet verder willen studeren?”) en HVA studenten komen uit hun HBO bubbel en werken samen met leerlingen met een lagere opleiding dan zij zelf – iets wat later in hun werkende leven natuurlijk ook gaat gebeuren.

Gewenst resultaat 
Buurtactiviteiten en ontmoeting in een gebeid dat in transitie is.
Idee
Illustration
Het Eenhoorngebied
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bewoners leven prettig samen in ontwikkelbuurten waar veel bouwwerkzaamheden zijn (?)
Documenten
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Hans Vugts

Project volgens planning

Het project loopt volgens planning, er zijn al evenementen georganiseerd en het gebied wordt meer en meer gebruikt. Zie bijlage. We wachten nog wel op water, electra en fietsvakken en wat beplanting g maar daar is de gemeente mee bezig. Ook is de Post.nl automaat nog niet gerealiseerd,
Documenten
0
Open de update in eigen pagina

Tineke Nelissen

Project afgerond

Het plein is inmiddels qua inrichting klaar. Er is verlichting, de beplanting is er en ook de fietsparkeervakken zijn er. Een wateraansluitingspunt is helaas niet gelukt; voor de bewatering van de plantenbakken is een afspraak met de projectgroep van het Eenhoorngebied gemaakt. De postautomaat van P... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 20 reacties

Bobbie De Graaff

do 1 november 2018 13:14
Ja: Zelfde als bovenstaande reacties, op Park Frankendael na is er is weinig tot geen ruimte in de omgeving om iets te doen en voor bewoners om samen te komen. Zou dus zeker goed zijn voor de buurt en de sociale cohesie!

V S

do 1 november 2018 18:10
Ja: Ik woon zelf nu vier jaar in deze buurt en zal hier nog een paar jaar wonen. Het is en zeer diverse buurt, waar veel organisaties zitten en het contact tussen de bewoners een duwtje in de rug kan krijgen. Hier lijkt behoefte aan te zijn, maar op straat zijn hiertoe nu weinig aanknopingspunten - met d... lees meer

Robin van Amsterdam

za 3 november 2018 15:59
Ja

Joke Witteman

zo 4 november 2018 11:38
Nee

George Spaan

zo 25 november 2018 18:31
Ja