Project in gebiedsplan 2019

Dans en festivals voor ouderen in de Oosterparkbuurt

Geplaatst op 29 oktober 2018, 16:12 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Het Badhuistheater heeft inmiddels een sterk netwerk met professionals waarbij woningbouwcorporatie Eigen Haard, opleidingen binnnen de HvA en Dynamo samen willen werken aan de opgave om ouderen te betrekken bij hun buurt.

In de Oosterparkbuurt wonen veel ouderen, die vaak alleenstaand zijn en langer thuis wonen. We willen deze ouderen uit de eenzaamheid halen door activiteiten aan te bieden waarbij ze andere eenzame ouderen kunnen ontmoeten. Belangrijk zijn de kruisbestuivingen tussen verschillende leefstijlen! Studenten van de HvA begeleiden de activiteiten; rijk en arm komt bij elkaar.
We hebben een partnerschap met woningbouwvereniging Eigen Haard en samen ondersteunen we activiteiten voor deze groep. Elke laatste zaterdag van de maand bieden we een dansactiviteit aan, waarbij ze andere eenzame ouderen kunnen ontmoeten. Vantevoren wordt er gezamenlijk gegeten, ook met de jongeren die als vrijwilliger helpen. Daarnaast organiseren we festivals op het Boerhaaveplein, met een programmering waarbij ook de ouderen zich thuis voelen!

Toelichting

https://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Manicardi

Vier Seizoenen Festivals
Vier festivals voor ouderen op het Boerhaaveplein. Elke seizoen van het jaar een andere festival.
Lentefestival Zomerfestival Herfstfestival Winterfestival
Gratis Festivals in de Oosterparkbuurt in 2019 met voorstellingen, dansen op salsa muziek en buurt presentaties. Lente, zomer, herfst en winter festival. Partnership met Woningbouwvereniging Eigen Haard. Gezamenlijk verspreiden we informatie onder de bewoners in de Oosterpark.

Achtergrond : Het Badhuistheater is een community theater en heeft al jaren contacten opgebouwd en activiteiten uitgevoerd met ouderen in de Oosterparkbuurt. Ook de activiteiten buiten op het Boerhaaveplein zijn drempelloos. Alle buurtbewoners komen daar bij elkaar en genieten!!!

Drempelloze bijeenkomsten zoals Ricciotti (conservatorium studenten) of Salsa orkest verzorgen 250 tot 400 buurtbewoners en ouderen per keer. . 

Gewenst resultaat 
Gewenst resultaat: - Ouderen zijn minder eenzaam - Een grote groep ouderen is in contact gekomen met creatieve werkvormen. - De samenwerking met de corporaties is verbeterd en uitgebreid. - Ouderen stimuleren om de organisatie van de activiteiten over te nemen en wordt het een zelfsturende activiteit
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Er is meer saamhorigheid in de buurten (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Wouter Stoeken

Project volgens planning

bijeenkomsten vinden plaats
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 13 reacties

mignon wu

za 10 november 2018 22:55
Ja: De gezelligheid en de entouraasche vind ik erg fijn. Omdat er weinig voor ouderen is en ik 60 + ben kan ik mij uiten en bewegen zoals ik wil. Zonder dat ik op mijn leeftijd afgerekend word.

Michael Manicardi

zo 11 november 2018 19:38
Ja

Sylwie Sadowska

ma 12 november 2018 12:25
Ja

gerard kessels

wo 14 november 2018 14:16
Ja: Ook voor 50 plussers is het Badhuistheater een fijne plek om te dansen op live muziek van de huis-band Howitiz (ook 50 plussers ;) ) met swingende nummers uit de jaren 60, 70, 80 gespeeld met hart en ziel.

Joao Calado

za 24 november 2018 20:07
Ja