Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Gezonde eetgelegenheid voor studenten.

Geplaatst op 31 oktober 2018, 13:11 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De gebiedsmakelaar economie is van harte beschikbaar om te kijken wat er mogelijk is in de buurt, en waar de gemeente in kan helpen.

Uit gesprekken met verschillende Hogescholen en universiteiten in Amsterdam-Oost is gebleken dat er behoefte is aan een gezonde en bewuste voedselomgeving voor de studenten. Wij willen als pilot een biologische shop-in-shop bakkerij voor de universiteit lanceren. De biologische producten worden gebakken in de bakkerij van de franchisegever. Elke dag verse producten van sapjes en smoothies tot quiches, salades, desem broodjes en -pizza´s en natuurlijk ook heerlijke koffie! Biologische producten worden steeds populairder en vooral onder studenten. De gedachte dat biologische producten allemaal een stuk minder lekker zijn dan niet-biologische producten is allang de wereld uit. Eerlijk! biologische producten zijn heerlijk.

Daarnaast willen wij kansen creeren voor bewoners van Oud-Oost met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij willen ook de kans geven aan jongeren met een verstandelijke beperking voor een bepaalde periode om werkervaring op te doen. Ook bieden wij de mogelijkheid om stageplekken aan te bieden voor de jongeren in amsterdam Oost

Gewenst resultaat 
-Gezonde voedselomgeving creëren voor de studenten.
-Banen creëren voor jongeren uit Amsterdam-Oost.
-Studenten bewuster maken van het belang van gezond eten.
-Werkplek bieden aan een aantal jongeren met een verstandelijke beperking voor een bepaalde periode om werkervaring op te doen.
-De mogelijkheid voor jongeren om een stage te lopen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bewoners in Oud-Oost beschikken over een gevarieerd winkelaanbod (?)
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 8 reacties

Patricia Paludanus

do 1 november 2018 15:26
Ja: Alle goede redenen worden hierboven genoemd, ook zou het fijn zijn als deze gezonde producten bereikbaar zijn voor jongeren met een kleine beurs, want daar zit helaas vaak een knelpunt.

Lyndi Verkerk

di 6 november 2018 12:17
Ja: Een mooi initiatief! Mogen meer (school)kantines invoeren! en natuurlijk voor een studentenprijs:P

Emily franken

di 6 november 2018 12:38
Ja: Denk dat er onder de studenten hier wel behoefte aan is. Hoop dat er wel rekening wordt gehouden met allergieën :P

Lubna Aoui Amar

za 10 november 2018 21:46
Ja: Dit is een top idee. Ik heb zelf een broertje met een verstandelijke berperking die om deze reden geen stage of baan kan vinden. Dat deze twee nodige onderwerpen in zo’n project onder de aandacht worden gebracht is ideaal en dit allemaal in onze gezellige en levendige Amsterdam Oost.

Robert de Z

zo 11 november 2018 13:12
Ja