Project in gebiedsplan 2019

Verhalen in de OostCast

Geplaatst op 31 oktober 2018, 16:31 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
in overleg met initiatiefnemers kijken wat nodig is om het plan van de grond te krijgen. Geen budget aangevraagd, eventueel uit bewonersinitiatief stimuleren.

De gedeelde geschiedenis van Amsterdam bestaat uit een samenkomst van diverse geschiedenissen die samen één toekomst delen. Het gebied Oud-Oost heeft vele transformaties doorgemaakt in zowel de openbare ruimte als de populatie. Vanuit dat verleden kent Amsterdam Oud-Oost veel niet-gehoorde verhalen en ervaringen uit verschillende leefwerelden die begrip en herkenning kunnen oproepen. We willen een serie interviews waarin vergeten of onbekende ervaringsverhalen aan bod komen, ontsluiten voor een groot publiek in een podcast: de ‘OostCast’. Hierdoor kunnen bewoners en bezoekers zich gezien, gehoord en erkend voelen en zich emotioneel verbinden met plekken en mensen in Oost, in heden en verleden. Bij een deel van de afleveringen wordt een herkenbaar object, de ‘kast’, in plek en thema gelinkt aan een verhaal uit de podcast. Dit biedt verdieping van het verhaal en ontmoeting van bewoners en bezoekers. Door deze verhalen naar buiten te brengen kan Amsterdam-Oost leefwerelden met elkaar in contact brengen.

Gewenst resultaat 
Wij willen dat (Oost)Amsterdammers zich verbonden, betrokken en gewenst voelen. Tegelijkertijd willen wij passanten de kans geven de gelaagdheid van ons stadsdeel te leren kennen en waardevolle connecties in de openbare ruimte en met de bewoners aan te gaan.
Concreet willen wij in 2019 tien verhalen opnemen die we in 2019 (5) en 2020 (5) in de podcast ‘OostCast’ willen laten horen. Daarnaast willen wij dat in 2020 vijf verhalen via vijf ‘Kasten’ meer bekendheid, verdieping en ontmoetingen tot stand brengen.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Er is meer saamhorigheid in de buurten (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Wouter Stoeken

Project afgerond

Presentatie heeft plaatsgevonden, aftrap bij onthulling standbeeld Wibaut. Podcast zijn gemaakt. Er zijn nu verschillende locaties ( stadstimmertuin. HvA, Stadsdeel Oost) waar de installatie staat.
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Arjan Braaksma

ma 5 november 2018 18:21
Ja

Chaja Zeegers

wo 7 november 2018 17:29
Ja

Lion Graaf

do 6 december 2018 14:30
Ja