Project in gebiedsplan 2019

Veilige openbare ruimte en woonomgeving

Geplaatst op 31 oktober 2018, 20:44 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

Over het algemeen geldt dat de Watergraafsmeer positief scoort wat betreft veiligheid. Toch zijn er ook in de Watergraafsmeer buurten die extra aandacht verdienen op dit punt. Zo zijn er in de ontwikkelgebieden grote bouwterreinen waar het ’s avonds donker en stil is. Ook zijn er woonwijken met straten die een verwaarloosde indruk maken, wat het veiligheidsgevoel niet ten goede komt. Een onveilig gevoel kan ook ontstaan als er in de buurt incidenten zijn, zoals een inbraak of diefstal uit auto’s. Er kunnen tijdelijk extra maatregelen nodig zijn om de objectieve en de subjectieve veiligheid te vergroten, zoals het aanbrengen van extra verlichting of het houden van spreekuren. Bewoners kunnen zelf maatregelen nemen om inbraak en diefstal te voorkomen. Het stadsdeel verzorgt samen met de politie en andere partners voorlichtingsbijeenkomsten om bewoners te informeren en te adviseren.

Toelichting

In de Watergraafsmeer is het veiliger dan gemiddeld in Amsterdam. De score op de Veiligheidsindex is 79 (Amsterdam: 104). Dit is een lichte verbetering ten opzichte van 2014 (84). (Voor de Veiligheidsindex geldt: hoe lager de score, hoe beter)

Voor dit doel zal ook een Buurttent worden gebruikt, van waaruit we voorlichting geven aan bewoners en ondernemers. De tent is een ‘pop-up’-instrument, dat kan worden ingezet waar en wanneer dat nodig is. Verder organiseren we graveersessies om fietsendiefstal tegen te gaan.

Gewenst resultaat 
Bewoners voelen zich veiliger in hun woning, woonomgeving en in hun wijk
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bewoners in nieuwe wijken voelen zich veiliger (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

Er zijn extra voorlichtingsactiviteiten uitgevoerd in verschillende wijken zoals Middenmeer, Amsteldorp en Jeruzalem.
0
Open de update in eigen pagina

Tineke Nelissen

Project afgerond

Het stadsdeel heeft op zaterdag 31 augustus, met de buurttent van Zone 3 gestaan bij de Jeruzalemkerk. Brandweer en fietsgraveeractie waren ook uitgenodigd.
Daarnaast werd er ook valpreventie voor senioren aangeboden.

Bij 95 jaar Betondorp is ook weer de buurttent en de brandweer ingezet, evenals d...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Trudy van Wielik

vr 30 november 2018 19:36
Ja