Update

Update bij Buurtruilbieb

Geplaatst op 5 september 2018, 13:56 uur
Project afgerond
Het budget is met name gebruikt om boekenkasten aan te schaffen, merendeel afkomstig van Marktplaats. En natuurlijk voor het vervoer van de kasten naar de Jungle. Een grote hoeveelheid kinderboeken zijn afkomstig van de Flexbieb op IJburg, die met de kinderboeken ging stoppen. Verder hebben we enorm veel boeken gedoneerd gekregen van buurtbewoners na een oproep in de Echo en nog een aantal buurtkranten.
Momenteel hebben we ruim vierduizend boeken in huis, met name Nederlandstalige literatuur en romans, maar ook een enorme kinderbieb, kookboeken, natuurboeken, hobby, geschiedenis, reisboeken, een paar honderd Engelstalige boeken, Frans, Duits en nog een paar bijzondere talen.
Bezoekers mogen meenemen wat ze willen en dit ook houden en ze mogen boeken die ze zelf niet meer willen hebben ook weer achter laten. Opvallend is dat er ook veel literatuur te vinden is tussen het aanbod. Regelmatig komen mensen ook langs als ze gericht een bepaald boek zoeken en vaak met succes.
De kinderbibliotheek wordt ook gebruikt door de Dapperschool. Wekelijks komen er kinderen met hun klas langs om boeken te ruilen. En vaak nemen bezoekers als ze voor een programma langs komen, één of meerdere boeken mee.
Inmiddels is de bieb min of meer af, de boeken zijn uitgezocht op soort en het aanbod van Nederlands talige leesboeken is op alfabetische volgorde geplaatst. De bieb is af en we kunnen ons nu volledig richten op de promotie er van en het onderhoud. Wekelijks brengen bewoners tasjes met een paar boeken langs die uitgezocht en geplaatst moeten worden. Vooraf hadden we niet bedacht dat het project zo groot zou worden.
Voor de komende tijd is het van belang dat wij vrijwilligers vinden die het leuk vinden om de bieb bij te houden en passende activiteiten te organiseren.
Deel dit: