Update

Update bij Gezonde buurtmoeders

Geplaatst op 5 september 2018, 14:40 uur
Project volgens planning
De bijeenkomsten met de buurtmoeders vinden elke donderdag plaats van 9.30 tot 11.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Er zijn per keer tussen de 10 en 30 vrouwen aanwezig, waarbij het aantal meestal rond de 20 vrouwen ligt. Aanvankelijk alleen moeders van de Dapperschool maar inmiddels komen er ook andere moeders en vrouwen op af. Elke keer wordt er een ander onderwerp behandeld. Wij nodigen een gast uit die over een bepaald onderwerp vertelt, waarna er gelegenheid is om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Meestal ontstaat er een gesprek tussen de vrouwen en de gast, waarbij moeders elkaar ook adviezen geven en ervaringen uitwisselen. De onderwerpen hebben meestal met een gezonde levensstijl te maken, maar incidenteel komen er ook andere onderwerpen aan bod, die zijdelings met het hoofdthema te maken hebben.
De ochtenden worden altijd begonnen met een gezond ontbijtje, waarbij iedereen aan een grote tafel zit en kan pakken waar zij zin in heeft. Voor moeders die kleine kinderen mee nemen is er speelgoed en leesboekjes.
Leuk is dat er diverse leeftijden aanwezig zijn, en zowel hoog als lager opgeleide vrouwen. Tijdens de ochtenden wordt er Nederlands gesproken, voor de vrouwen die dat niet beheersen wordt er vertaald door de andere vrouwen.
De onderwerpen die behandeld worden, worden meestal door de vrouwen zelf aangedragen. De Jungle zoekt hier dan gasten bij.
Het project is in meerdere opzichten een succes te noemen.
Deel dit: