Update

Update bij Dapper Burendag 2018, voorheen: Het BV Nederland Cabaret

Geplaatst op 5 september 2018, 15:46 uur
Anders
Dit project is uiteindelijk in overleg met het stadsdeel vervangen door de Dapper Burendag 2018. Het bleek dat het opzetten van het BV Nederland Cabaret voor het beschikbare bedrag niet was te realiseren. Het doel van het project, om bewoners te betrekken, vertrouwen te herstellen en te laten participeren, is hetzelfde doel als dat van de Dapper Burendag 2018. Hieronder volgt dus een update van het project Dapper Burendag 2018.

Dapper Burendag is opgezet als een gezamenlijk project van het Kathuis en de Jungle. Op 22 september zullen de organisaties in de Dapperbuurt hun deuren openen voor de bewoners van de Dapperbuurt. De dag begint met een Buurtbrunch in de Jungle en eventueel bij grote opkomst ook in de Dapperschool. Op diverse locaties worden dialoogtafels gehouden over onderwerpen die spelen in de Dapperbuurt. Bewoners kiezen aan welke activiteiten/dialoogtafels zij deel willen nemen. Er zijn aangepaste activiteiten voor kinderen en voor jongeren. Zowel de maatschappelijke organisaties in de Dapperbuurt, als ook een aantal ondernemers nemen deel aan de dag en organiseren iets op locatie.
De uitkomsten van alle activiteiten worden meegenomen naar de gemeenschappelijke bijeenkomst aan het eind van de middag in de Jungle, waarbij een presentatie van de uitkomsten plaatsvindt en geƫindigd wordt met een drankje en een hapje.

Het volledige programma is te vinden in de folder die huis aan huis verspreid wordt en op divers locaties in de Dapperbuurt ligt.
Als deze dag een succes wordt, is het de bedoeling om het jaarlijks te gaan organiseren.
Meer info is ook te vinden op de Dapperbuurtbalie en de website van Jungle Amsterdam en de websites van de deelnemers.
Deel dit: