Update

Update bij Infopunt Duurzaamheid in de Dapperbuurt

Geplaatst op 20 november 2018, 17:20 uur
Project volgens planning
Inmiddels draait het infopunt twee en een halve maand en er is veel interesse. Wekelijks komen er mensen langs en ook via het mailadres infopunt@jungle.amsterdam komen er vragen binnen. Veel vragen gaan over de energietransitie en hoe mensen eraan bij kunnen dragen dat zij van het gas af komen. Daarbij komen mensen vaak met specifieke vragen over een situatie bij hen thuis. Vragen die niet direct te beantwoorden zijn, worden later uitgezocht waarna de mensen via de mail geïnformeerd worden. Tot op heden zijn er zeer diverse onderwerpen langs gekomen, zoals infrarood verwarming met infraroodpanelen en hoe je voor je woning berekend welke capaciteit panelen je nodig hebt. Vragen over bomenkap in Oost, tegengaan rattenoverlast, vervangen van CV ketel, hoe kun je je woning aardgasvrij maken en welke stappen moet je daarvoor zetten. Er zijn ook veel vragen over energielabels geweest, hoe kun je controleren of je het juist energielabel hebt en wat kun je doen als je denkt dat het niet klopt, maar ook wat je moet doen als je huis na renovatie nog meer tocht dan daarvoor, maar je wel een hoger energielabel hebt gekregen. Ook veel vragen over subsidie, vooral of er ook subsidie is voor isolatie van je woning, spouwmuurisolatie, vloer- en dakisolatie. Vragen over oplaadpunten voor elektrisch vervoer en hoe je die voor je eigen bedrijf of huis kunt laten aanleggen. VVE's die advies en hulp vragen bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Verder vragen over moestuinen en hoe er meer groen in Oost kan komen. En over het volledig energie neutraal maken van een woonboot.
Veel vragen worden meegenomen in de voorbereiding van thema avonden, bijvoorbeeld bij de energietransitie avonden. Vanuit deze avonden komen bezoekers ook weer naar het infopunt met vragen die tijdens de thema avonden niet (meer) beantwoord konden worden.
Het infopunt blijft in elk geval doordraaien tot september 2019, daarna zal bezien worden of het zinvol is om nog door te gaan.
En het idee bestaat om eind 2019 een boekje te maken met de meest voorkomende vragen en antwoorden van het infopunt.
Deel dit: