Update

Update bij Dapper Burendag 2018, voorheen: Het BV Nederland Cabaret

Geplaatst op 27 november 2018, 17:46 uur
Project afgerond
De Dapperburendag was een succes, dat was in elk geval ook de mening van de deelnemers. De opkomst had groter mogen zijn, maar de Dapperbuurt is een weerbarstige buurt, waar het lastig is om bewoners ergens aan deel te laten nemen. Over de hele dag zijn er uiteindelijk toch veel mensen langs geweest. Van de vele activiteiten en dialoogtafels waren er een aantal goed bezocht, maar ook een aantal die weinig deelnemers hebben getrokken. Dit had deels met het tijdstip te maken, snel na de vakantie, waarbij bijvoorbeeld veel activiteiten voor jongeren nog niet waren opgestart. Voor een deel van de doelgroep is een zaterdagmiddag ook geen gunstig moment. Helaas is het voor zo`n activiteit niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen.
Toch is er heel veel interessante informatie uit de Burendag gekomen. De wensboom in de Jungle heeft heel veel wensen opgeleverd, waarbij opviel dat veel mensen wensen dat de bewoners van de Dapperbuurt wat aardiger tegen elkaar worden. Elkaar gewoon weer gedag zeggen en een praatje maken, of elkaar helpen als dat nodig is. Er is dus duidelijk wel behoefte aan gemeenschappelijke activiteiten in deze buurt. Het samen eten voorafgaand aan de activiteiten was ook geslaagd en ook de afsluiting aan het eind, waar iedereen vertelde wat de dialoogtafels hadden opgeleverd.
De winkeliers van de Eerste van Swindenstraat hadden ook duidelijk een positief effect ervaren tijdens de Burendag. Zij hadden zelf speciale aanbiedingen voor hun bezoekers bedacht.
Als wij dit volgend jaar nogmaals doen dan zullen er wel een aantal dingen anders georganiseerd gaan worden. Het tijdsbestek was te lang, er waren te veel verschillende locaties die deelnamen, waardoor een aantal zonder mensen zaten. De meeste mensen bleven toch in de Jungle hangen, omdat daar ook het eten was. Voor een volgende keer zou het compacter moeten en rond het eten de activiteiten georganiseerd. Eten is altijd de trekker bij dit soort van activiteiten.
Al met al was het toch een zeer geslaagde dag, die voor de meeste deelnemers veel heeft opgeleverd.
Deel dit: