Update

Update bij Psyschisch kwetsbaren

Geplaatst op 5 juli 2019, 10:07 uur
Project volgens planning
Psychiatriecafé
De aftrap van het psychiatriecafé was op donderdag 13 juni jl. met als thema Ervaringsdeskundigheid. Psycholoog en onderzoeker Harrie van Haaster heeft zich verdiept in het verschijnsel ervaringskennis. Iedere maand komt er een ander thema aan bod. Zoals bij alle cafés is deze natuurlijk gratis. Voorafgaand is er een maaltijd (welke €3, - kost), georganiseerd door de Wereldkeuken, graag vooraf reserveren. Het psychiatriecafé vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats, m.u.v. augustus: 11 juli, 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.

Iedereen is van harte welkom in De Gooyer, aan de Von Zessenstraat 298.
Meer informatie: https://www.amsterdam.nl/nieuws-oost/psychiatrie-cafe-oost/

Workshops Psychische Kwestbaarheid
Er komen steeds meer vragen uit de buurt over de toenemende (GGZ-)problematiek in Oost.
Men maakt zich zorgen, voelt zich onveilig, weet niet hoe gedrag/signalen ingeschat/herkend kunnen worden, is onzeker hoe hier mee om te gaan en waar naar toe te verwijzen.

Daarom hebben we de handen met lokale partijen ineen geslagen en organiseren we dit najaar een aantal workshops/gesprekken in de buurt die zich richten op het signaleren en herkennen van psychische kwetsbaarheid. In samenwerking met o.a. Arkin willen wij op een laagdrempelige manier de basiskennis/vaardigheden aan buurtbewoners en vrijwilligers aanbieden. Afhankelijk van de ervaring, vraag en behoefte kan de workshop worden aangepast.


Deel dit: