Update

Update bij Doorontwikkelen Wijkkunde

Geplaatst op 2 oktober 2020, 13:54 uur

Wijkkunde ondersteunt dit jaar ook initiatiefnemers van Oost Begroot  bij het indienen van hun plannen. Daar zijn we in maart - juni erg druk mee geweest. We hebben uiteindelijk contact gehad met 19 initiatieven in Oud Oost en 23 initiatieven op IJburg. We hebben geholpen met het uitwerken van plannen en begrotingen. Met behulp van een calculator van het Stadsdeel hebben we initiatiefnemers met een plan voor de fysieke leefomgeving kunnen helpen. 

Op dit moment zijn we in gesprek met 6 initiatiefnemers uit Watergraafsmeer en Indische Buurt / Oostelijk Havengebied. We verwachten de komende weken nog een heel veel andere initiatiefnemers te spreken. 

Corona heeft het werk wel moeilijker gemaakt. Het reguliere wijkkunde-gesprek, waarbij we met meerdere bewoners en organisaties aan tafel zitten, kon niet doogaan. De jaarlijkse bijeenkomsten evenmin. Gesprekken hebben daarom vooral telefonisch of via het internet plaatsgevonden. Daar zijn we niet zo blij mee, maar is helaas niks aan te doen. 

Het plan was om dit najaar weer live 1 op 1 gesprekken te voeren. Het is even afwachten of dat lukt. Gezien het erop lijkt dat de situatie nog wel aanhoudt zullen we de Wijkkunde-methode inzetten om te zoeken naar alternatieve manieren om initiatiefnemers, ook in de tijd, te ondersteunen. 

We bereiken hiermee tot nu toe gedeeltelijk onze doelen: we spreken veel initiatiefnemers in alle wijken van Oost. We weten daardoor goed wat ideeen van bewoners zijn en kunnen ze op een goede manier ondersteunen. Wijkkunde breidt daardoor uit van de Indische Buurt naar alle wijken in Oost. De Wijkkunde-gesprekken vragen nog om wat extra creativiteit ivm corona. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag! 

Deel dit: