Update

Update bij Vernieuwing Sumatraplantsoen

Geplaatst op 4 oktober 2020, 22:51 uur
Project volgens planning

Belangrijk uitgangspunt voor de vernieuwing van het Sumatraplantsoen is dat het een plantsoen moet worden waar iedereen zich thuis voelt, het moet uitnodigen om naar toe te gaan en bewoners moeten zich ook betrokken voelen bij het plantsoen. Na een vliegende start in december vorig jaar, zijn we in 2020 verder gegaan met de themagroepen rond het Sumatraplantsoen om samen met de beowners na te denken over de vernieuwing van het plantsoen. Om bewoners te betrekken bij de ontwikkelingen en zo ook eigenaarschap te ontwikkelen was het plan om veel buiten op het plantsoen te organiseren. Echter door de lockdown en alle coronamaatregelen die vanaf april in gingen zijn deze plannen bijgesteld. Participeren ging voor een deel digitaal verder. Of in kleine georganiseerde groepjes.

In juni konden we gelukkig wel op het Sumatraplantsoen de geplande ontwerpdagen organiseren. Twee dagen konden bewoners in gesprek met leden van de diverse themagroepen en aan de ontwerpers meegeven wat zij belangrijk vinden voor het nieuwe ontwerp. Deze dagen zijn druk bezocht door de bewoners van het de Sumatraplantsoenbuurt en ook door de toekomstige bewoners van de woningen die momenteel doot Eigen Haard gebouwd worden.

In september heeft het stadsdeel nog met de themagroepen 3 momenten op het Sumatraplantsoen gestaan om de nieuwe ontwerpen met bewoners te bespreken. De input die de themagroepen op deze momenten hebben opgehaald zouden zij begin oktober bespreken met de ontwerpers. Of deze sessie fysiek door kan gaan is nog onzeker. Anders zal er weer naar een andere oplossing gezocht worden, zodat we eind van het jaar het definitieve ontwerp kunnen vaststellen.

 

Deel dit: